Pages

Monday, January 31, 2011

Aperitiv cu piept de pui afumat

In sfarsit am revenit! Acum sunt client platitor al google, si ca atare acum am 20 GB spatiu de stocare si pot posta linistita:) Acesta a fost motivul pentru care am absentat cateva zile de pe ambele bloguri. Nu mai puteam urca poze.

Si acum un alt aperitiv super simplu, rapid si cu o combinatie de culori si gusturi extraordinara!


Ingredientele necesare pentru realizarea acestui aperitiv neobisnuit sunt:

  • piept de pui afumat
  • dulceata de strugurei rosii
  • mustar frantuzesc (cu boabe intregi)
  • crackers
  • miere de albine
Amestecati intr-un bowl 3 linguri de mustar cu doua linguri de miere de albine. Taiati pieptul de pui afumat bucatele, iar apoi pe un cracker puneti putin mustar cu miere, peste puneti o bucata de piept de pui, iar deasupra putin gem de strugurei rosii.

  Este o combinatie delicioasa va promit.

Giovanna



Thursday, January 27, 2011

Brie cu gem de coaja de portocale si nuca la cuptor



Un aperitiv cald excelent!
O combinatie extraordinara apreciata de toti cei ce au gustat-o la mine iar de noi nici nu mai spun:)
Ingrediente:

2 buc branza brie
1 borcan gem din coaja de portocala
1 buc ghimbir, de marimea unei nuci
1 pumn nuca prajita putin in tigaie, fara adaos de grasime
2 mere mari, pt servit

Puneti branza brie intr-un vas apt pentru a fi introdus la cuptor. Razaliti ghimbirul si amestecati-l cu gemul de portocale si turnati peste brie.  Apoi presarati nuca, si introduceti la cuptor timp de 30 min la 240 grade.

Serviti cu felii de mere. Un deliciu!
Savurati! Giovanna

Wednesday, January 26, 2011

Olivada - pate de masline negre


mmmm... o pasta extraordinar de buna. 
Eu o fac f des ca si aperitiv. O puteti servi cu paine sau crackers. Eu am folosit painica mea cu faina de canepa si seminte.

Aveti nevoie de 250 gr masline negre fara samburi, 1 catel de usturoi si putin ulei de masline. Le pisati toate cu mixerul vertical si gata, in cateva secunde aveti un aperitiv extraordinar.
Merita incercata!
Serviti cu rosii uscate in ulei si frunze de busuioc proaspat.

Giovanna


Tuesday, January 25, 2011

Masca cu banana, iaurt si miere de albine

Si din nou o reteta naturista si homemade recomandata de renumitul Dr. Oz.
De aceasta data o masca contra ridurilor, botox-ul 100% natural al lui Dr. Oz :)

Pisati o jumatate de banana cu furculita, adaugati peste 1/4 iaurt simplu (eu am pus o lingura plina cu varf) si o lingura de miere de albine. Apoi o intindeti pe fata si lasati sa actioneze 15 min dupa care va clatiti si ... veti arata minunat!!!

Eu am incercat-o si dupa mine functioneaza! cu siguranta o voi repeta for ever de aici inainte.
O recomand!!!!  Daca o incercati sa imi spuneti parerea voastra. Mie mi-a placut la nebunie.

Giovanna

Sunday, January 23, 2011

Creveti cu usturoi flambati in cognac

Si din nou sotul meu invitat in bucatarie:) O sa vedeti ca este des invitat la noi in bucatarie:) Ne gateste numai bunatati.
Acesta este una din bunatatile aflate sub semnatura lui.

Ingrediente:
  • creveti
  • usturoi
  • ulei de masline
  • patrunjel verde taiat marunt
 Spalati si decorticati crevetii daca e cazul si ii puneti pe un prosop de bucatarie din hartie.

 Intr-o tigaie puneti la prajit in ulei de masline cateii de usturoi taiati felii ( sotul meu a pus 6 catei) si noi am pus si 1 ardei piscator din aceea mici uscati. (nu mai stiu cum se numesc in romana).

 Adaugati crevetii si amestecati.
Asa arata cand sunt facuti si la etapa asta deja este un miros in bucatarie atat de imbietor ...

Cand sunt facuti turnati putin cognac peste ei.

Apoi flambati:)

Dupa ce se sting flacarile puneti tigaia inapoi pe foc si adaugati patrunjel verde tocat marunt. Mai lasati putin si stingeti focul.

Serviti cu o bagheta de paine proaspata. Este ceva extraordinar de bun!

Eu am mai facut langa desi nu e nevoie si un dip de avocado cu usturoi.

Am pisat 2 avocado cu 2 catei de usturoi si putin suc de lamaie pentru ca sa nu se oxideze avocadoul.
Este un dip f bun. 
Giovanna

Wednesday, January 19, 2011

Salata cu nuci , stafide si capere


 

 Ingrediente salata:
  • rucola
  • capere la borcan
  • stafide
  • nuca prajita! (are un gust mult mai bun)
Intai de toate prajiti nuca, fara adaos de grasime, apoi puneti salata intr-un bowl si presarati peste nuca, stafide si capere. 

Ingrediente dressing:
  • 2 linguri ulei de nuca
  • o lingura aceto balsamico di Modena
  • o lingura miere de albine
Amestecati ingredientele si turnati peste.


Savurati! Giovanna

Tuesday, January 18, 2011

Un giveaway extraordinar!!!!!!!!

Pentru noi fetele, pentru ca sunt convinsa ca toate suntem preocupate si de frumusete pe langa gatit, manualitati si alte indeletniciri, un give away absolut extraordinar si f generos (daca as putea adauga) pe un blog fascinant Fashion Doctor.

Puteti castiga unul din urmatoarele pachete




Participarea este f simpla, acum stiti de concurs, deci puteti participa.
Giovanna

Tiramisu

Stiu ca sunt multe variante la acest desert italian absolut minunat, am sa va arat cum il fac eu.

Ingrediente:
  • 2 cani de cafea
  • cognac, dupa gust
  • 2 cutii mascarpone
  • 6 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 6 foi gelatina
  • 250 gr frisca
  • 2 pachete piscoturi, a cate 2 folii

 Mai intai de toate preparam cafeaua, pe care o punem intr-un bowl si la care adaugam cognac dupa gust si o lingura zahar. O lasam sa se raceasca.

 Intre timp amestecam 6 galbenusuri de ou cu 6 linguri de zahar si le punem pe foc la baie de aburi.

 Pana se face crema de oua, tapetam o forma de tort cu folie de pastic.

 Cand zaharul s-a topit si crema a inceput sa se ingroase, o luam de pe baia de aburi si adaugam cele 6 foi de gelatina inmuiata in prealabil in apa rece.

 Separat punem cele doua cutii de branza mascarpone si o amestecam.

 Adaugam crema de oua la branza mascarpone.

Amestecam crema obtinuta cu frisca batuta  anterior.

In tava tapetata punem intai un strat de crema.

Apoi unul de piscoturi inmuiate in cafea, din nou un strat de crema si din nou unul de piscoturi.

Ultimul strat trebuie sa fie unul de piscoturi. Il puneti la frigider peste noapte.

Intoarceti tortul pe un platou, indepartati folia de plastic si pudrati cu cacao. Eu am pus si ciocolata pe margini. 
Pofta buna! Giovanna


Tuesday, January 11, 2011

Pulpe de pui cu usturoi si rozmarin la cuptor

Astazi am avut un singur tort de decorat, asa ca am avut timp si pentru gatit :)

Ingrediente:
  • pulpe de pui
  • cartofi
  • usturoi
  • rozmarin
  • un pahar vin alb
  • ulei de masline
  • sare & piper
Nu am scris cantitati, pentru ca puteti face totul dupa necesitati si dupa gustul fiecaruia. 
Am curatat cartofii si usturoiul. Am pus in tava cartofii curatati si taiati iar peste am presarat sare si piper si am pus cateva ramurele de rozmarin proaspat. Eu am pus si cativa catei de usturoi asa in coaja ( in stil valencian:))) printre cartofi pentru ca mie imi place mult. Peste am pus pulpele de pui pe care le-am crestat si le-am impanat cu bucatele de usturoi. 
Apoi am turnat un pahar de vin alb in tava, si putin ulei de masline peste pulpe. Am mai adaugat cativa cartofi si am sarat si piperat din nou. 
Am acoperit tava cu folie de aluminiu si am pus-o la cuptor pt aprox 1 ora dupa care am luat jos folia si am mai lasat 15 minute fara folie. 

Au iesit ff bune. Fara prajeala, cu gust de usturoi, rozmarin si vin alb, sanatoase si buneeeee.
Puteti inlocui rozmarinul cu orice alta planta aromatica care va place, iar vinul il puteti omite daca nu va place.
Pofta buna ! Giovanna

Tuesday, January 4, 2011

Somon in stil asiatic

Sursa: revista Secretele Bucatariei

 In lipsa gratarului, am facut aceasta reteta la cuptor. 
Am pus in tava  mazarea mange tout, porumbul si ardeii rosii. Peste am turnat vin alb.
 Am pus cateva felii de lamaie pentru ca nu aveam in casa lime, iar somonul l-am curatat de piele inainte de al pune in tava.
 Peste somon am pus ulei de masline, lemon grass, ghimbir, usturoi si ardei piscatori si l-am  dat la cuptor aprox 40 minute. 

Bun si sanatos, dar nu si in cea mai buna combinatie gustata pana acum. Nu a devenit un " regular" la masa noastra ca alte retete.
Usturoiul si lemon grass-ul au fost punctul forte la acest somon.  
Acesta a fost pranzul nostru pe ziua de astazi. Inainte am servit si o salata de portocale cu telemea, deci totul sanatos.
Giovanna


Sunday, January 2, 2011

Salata cu portocale si telemea




Ingrediente pt salata:
  • rucola, puteti pune si amestecuri de salate daca doriti
  • 2 portocale medii zemoase,
  • 1 ceapa rosie
  • 1 pachetel telemea cu ierburi
Asezam verdeata pe un platou, peste punem ceapa rosie taiata julien, portocalele taiate felii si telemeaua taiata cubulete. 

Ingrediente pt dressing:
  • ulei de masline
  • sucul de la o jumatate de portocala
  • sucul de la o jumatate de lamaie
  • patrunjel verde
  • sare piper dupa gust, sau chiar optional. Eu nu am pus nimic, telemeaua fiind sarata, pt mine a fost ok asa.
Amestecam toate ingredientele de mai sus si turnam compozitia peste salata noastra.

Savurati!Giovanna