Pages

Sunday, October 30, 2011

Pulpe de pui dulci-picante si cartofi la cuptor in lapte de cocos


Dulcegarii culinare este un blog descoperit relativ curand dar care foarte repede s-a convertit intr-unul din blogurile mele preferate. Antonina, a facut aceasta reteta cu costite de porc, eu cum nu consum carne de porc am ales sa o fac cu pulpe de pui si cateva amprente personale:)


1,5 kg de cartofi, curatati si taiati in bucati mari, ii punem intr-o tava apta pentru a fi introdusa la cuptor. Turnam peste putin ulei de masline, o conserva lapte de cocos ( a mea era de 400 gr) si presesaram urmatoarele: sare de mare,  maghiran uscat, scortisoara, boabe piper rosu, curry praf, 2 ardei uscati Cayenne.
Referitor la cantitati, eu am presarat cu mana sa imi acopere toata tava de cartofi, dar la Antonina gasiti si cantitati mai exacte:)

 Intr-un alt vas termorezistent punem o tavita pulpe de pui superioare, dezosate si fara piele, peste care adaugam urmatoarele: 4 linguri cu varf de chutney de mango, mustar dijon, sare de mare, piper boabe rosu, 5 catei usturoi taiati marunt, seminte chimen, seminte negrilica, maghiran uscat, 1 borcan bambus conservat si putin ulei de masline.
Amestecati mirodeniile adaugate astfel incat sa acoperiti toate pulpele si introduceti ambele tavi la cuptor aproximativ o ora si 20 minute la 240 grade.



A fost ceva absolut fenomenaaal!!!  


Savurati! Giovanna

Thursday, October 20, 2011

Piept de pui cu ardei si ceapa si cu un oarecare iz oriental:)))


Nu am sa scriu aici ingrediente, faceti dupa gust si dupa cate aveti si vreti:)
Pieptul de pui se taie bucatele, se sareaza si pipereaza iar apoi se prajeste in ulei de masline. Cand este gata se scoate pe o farfurie si se rezerva.

 In uleiul ramas de la pui punem la prajit ceapa si ardeii taiati fasii. Eu am pus combinati, ce aveam prin casa. Eu nu las sa se prajeasca foarte tare. Imi place ca legumele sa fie putin asa al diente.

 Cand sunt gata legumele, adaugam si puiul rezervat

 si apoi 3 linguri sos Teriyaki sau soia daca nu aveti si gataaa... 
mancarica voastra va fi gata in no time.


Serviti cu orez alb simplu. Foarte, foarte bun!
Giovanna

Thursday, October 13, 2011

Tarta cu prune si nuca

Stiu ca a cam trecut sezonul prunelor, dar am sa postez azi cum fac eu tarta cu prune. Este atat de bunaaa.... am facut-o de atatea ori sezonul acesta, si de fiecare data foarte apreciata de toti cei ce au incercat-o, si nu putini la numar:)

Ingrediente:
  • aluat foietaj
  • prune curatate de samburi si taiate in jumatate
  • zahar brun
  • scortisoara macinata
  • miez de nuca

 Intindeti aluatul de foietaj de cumparat:) in forma de tarta unsa cu unt si presarata cu faina in prealabil, apoi intepati cu furculita din loc in loc aluatul.

 Prunele taiate in jumatate le asezati in tava, presarati peste zahar brun si multa scortisoara macinata. Apoi presarati si miezul de nuca. Combinatia de nuca cu prune este atat de buna...  eu si gemul de prune il fac tot cu nuca. Este extraordinar!

 Din putinul aluat ramas de pe marginile formei de tarta, il framantam, il intindem din nou si taiem din el fasii pentru a acoperi tarta. Punem tarta la cuptor pana vedem ca este rumenita bine.

si apoi savuram minunatia de tarta:)
Pofta buna! Giovanna