Pages

Friday, March 30, 2012

Vinete cu mozzarella la cuptor


Ingrediente:
3 vinete
3 bile mozzarella
sare cu verdeturi italiene
1 conserva rosii bucati
1 ceapa, 2 catei de usturoi
frunze de busuioc
ulei de masline
branza de capra dura
sare & piper
 


1. Taiem vinetele felii si le prajim pe grill cu sare si verdeturi italiene si putin ulei de masline. Eu le-am curatat de coaja, pt ca sotului meu nu ii place sa o manance:)
2. Taiem marunt ceapa, usturoiul si frunzele de busuioc. Le amestecam cu conserva de rosii, saram si piperam.
3. Taiem felii bilele de mozzarella.


4.  Intr-un vas rezistent termic, alternam straturile de vinete, sos de rosii si mozzarella. La sfarsit presaram branza de capra razalita peste si introducem la cuptor la temperatura maxima 30 de minute.

 
Serviti cald. Foarteeeee buuun:)
 Savurati!Giovanna

Monday, March 26, 2012

Turnulete de vinete cu branza de capra in sos de rosii raw


 Ingrediente:

1 vanata
1 rulou branza de capra cu ierburi provencale
3 rosii
1 catel de usturoi
cateva frunze de busuioc 
putin ulei de masline
sare cu ierburi

 1. Taiem vanata rondele. Stropim feliile cu putin ulei de masline si le condimentam cu sare si ierburi provencale  si le prajim pe tigaie grill.

2. Intre timp, taiem branza felii si pregatim sosul de rosii. In recipientul mixerului, punem rosiile, usturoiul, frunzele de busuioc si putin ulei de masline. Mixam totul pana cand obtinem sosul dorit.

3. Montam turnuletele alternand feliile de vinete cu cele de branza. Punem cateva linguri din sosul de rosii in jurul turnului si decoram cu busuioc. 
Super buuuun!!!!


Savurati! Giovanna

Friday, March 23, 2012

Budinca de lamaie / Pudding de limon

O reteta foarteee usoara si super rapida si extrem de delicioasa pentru iubitorii de lamaie.
Una riceta muy facil y rapida paro los que os gusta el limon.

Ingrediente/ Ingredientes:
- 2 lamaii cu coaja subtire/ limones con corteza/ piel fina
- 250 gr zahar pudra / azucar glass
- 70 gr unt / mantequilla
- 6 galbenusuri de ou / yemas
400 ml  smantana dulce / nata para cocinar
- 4 linguri amidon / maizena
- inghetata de vanilie, pentru servit / helado de vainilla para servir

 1. Preincalziti cuptorul la 160 /180 C / Precalentar el horno a 160/180 grados.
2.  Taiati lamaiile in 8 bucati si indepartati samburii. / Cortar los limones en 8 y retirar los huesos:)

 3. adaugati zaharul pudra si mixati pana obtineti o pasta omogena.
3. Anadir el azucar glass y batir hasta que obteneis una pasta.


 4. Adaugati restul ingredientelor si mixati. Pentru ca robotelul meu este mic nu mi-au incaput toate in el asa incat le-am transferat intr-un bowl si am folosit mixerul.
4. anadir el resto de los ingredientes y batir.


 5. Turnati compozitia in 6 forme individuale apte pentru a fi introduse la cuptor pe care le-ati uns cu putin unt inainte.
5. Verter la mezcla en 6 recipientes aptos para el horno que habeies untado con mantequilla previamente.
 
 6. Coaceti timp de 30 d eminute sau pana vedeti ca sunt facute.
6. cocer para 30 minutos o hasta que se ven listos.

Serviti cu inghetata de vanilie, obligatoriu!/ Servir con helado de vainilla. esto es imperativo!:)
Absolut delicioasa:) Una deliciaaa:)
Giovanna

Wednesday, March 14, 2012

Aperitiv cu rosii cu mozzarella la cuptor

Eu am zis aperitiv, dar cred ca ar merge si ca si o cina light, nu?

Ingrediente:
rosii
mozarella
frunze busuioc proaspete
sare cu verdeturi italiene
ulei de masline
rucolla
masline negre
1 catel usturoi
paine prajita

 Spalati si taiati rosiile in jumatate. Le scobim de miezul cu samburi si punem 3 frunze de busuioc proaspat in fiecare.

 Bila de mozzarella o taiam in 4 si punem bucatile in fiecare rosie.
Condimentam cu sare si verdeturi italiene si punem la cuptor pana cand se inmoaie branza.
Asezati tosiile si rucola pe farfurie, stropiti cu ulei de masline. Noi am servit alaturi paine prajita cu olivada de masline negre.

Savurati! Giovanna