Pages

Monday, April 22, 2013

Piept de pui cu gem de portocale si radacinoase la cuptor

 Ingrediente:

2 morcovi mari
1 sfecla rosie
1/2 telina
1 lingura ulei de masline
1 lingura seminte de chimion
1 borcan gem de portoclae cu coaja
1 lingurita boabe piper rosu
2 linguri otet de vin rosu
2 buc piept de pui, taiati file subtire
1 mana de rucola

1. Taiati radacinoasele in bastonase, le asezati intr-o tava tapetata cu hartie de cuptor si preserati peste uleiul de masline si chimionul. Asezonati si amestecati usor. Dati-le la cuptor pana cand se rumenesc pe margini.
2.  Intre timp filetati puiul, si il puneti la marinat cu gemul de portocale, otetul de vin rosu si boabele de piper rosu pana cand se fac legumele.
3. Cand legumele sunt usor rumenite, puneti pieptul de pui peste ele in tava si mai dati la cuptor tava inca 15 minute.
Serviti cu rucola langa. Foarte bun! - 350 cal /portia mea:)

 Giovanna


Saturday, April 20, 2013

Salata de linte verde, nuci si mere


Ingrediente pt 4 portii:
 250 gr linte verde
1 mar verde, feliat subtire
1 ceapa rosie
25 gr nuci tocate si prajite
2 linguri patrunjel proaspat
1 mana de rucolla

Pentru vinagreta:
 2 linguri ulei de nuca
2 linguri otet din vin rosu
1 lingurita de mustar de Dijon
1 catel de usturoi pisat

1. Pune lintea la fiert la foc mic pana cand este bine fiarta si se evapora tot lichidul. Lasa-o sa se raceasca putin.
2. Intr-un bowl pune feliile de mar, ceapa, patrunjelul si rucola. Adauga si lintea. Presara peste nucile prajite.
3. Amesteca ingredientele de la vinagreta si toarna dressingul peste salata.
300 cal/portie
Savurati! Giovanna



Lintea - are putine calorii iar conţinutul mare de proteine şi fibre dă senzaţia de saţietate. La o cantitate de 100 g sunt 26 g de proteine. De asemenea, conţine fibre solubile care protejează inima, scăzând nivelul colesterolului, şi ajută şi în dietele de slăbire.

Pe lângă fibrele și proteinele pe care le conţine, lintea mai are în componență fier, calciu, vitamina B, carbohidrați, fosfor, magneziu, acid folic, iar grăsimi doar în cantitate foarte mică. Lintea nu conține colesterol. Consumând-o în combinație cu cereale (ex. orez), se obține ceea ce se numește o "proteină completă". Asta înseamnă că oferim organismului nostru proteinele pe care le poate procura numai din alimentație (având în vedere că o parte din proteinele umane necesare sunt produse de organism, iar restul trebuie completat prin dietă).
ŞTIAI CĂ… … o porţie de linte oferă 60% din cantitatea zilnică de fier?

Friday, April 19, 2013

Painea mea integrala cu seminte

 500 gr faina alba de grau bio (din recolta tatalui meu, si dusa la moara tot de el:)
+ 1 cana de tarate
1/2 cana de faina de canepa bio
1 lingura seminte de in proaspat macinate
1 lingura seminte de susan
1 lingura seminte de dovleac
1 lingura seminte de floarea soarelui
1 lingura seminte de psyllium
1 lingura seminte de canepa
1 lingurita sare de Himalaya

Amestecam toate ingredientele intr-un bowl.
 
10 gr drojdie
1 lingurita zahar brun
400 ml apa calduta

Dizolvam drojdia in apa calduta impreuna cu o lingurita de zahar brun si turnam peste amestecul de faina.
Framantam bine si adaugam putin ulei de masline. Lasam la dospit min 20 min. Cand vedem ca a crescut mult aluatul nostru, framantam din nou timp de 10 min dupa cre o punem direct in tava in care vrem sa o coacem. Lasam din nou la dospit aprox 20 min apoi o introducem la cuptor timp de o ora la 200 grade.
 

Este foarte buna si sanatoasa. 

Taratele -  sunt foarte bogate in grupul de vitamine B (B1, B2, B3, B5, B6, B8, B9), in aminoacizi si minerale (sodiu, potasiu, magneziu, calciu etc.), taratele de grau au numeroase proprietati medicinale: regleaza digestia, sunt emoliente, in special pentru stomac si intestine, laxative, nutritive, reconfortante, remineralizante, tonic general.

Semintele de in -  bogate în acizi graşi omega-3, fibră şi lignani, pot ajuta la reducerea grăsimii de pe abdomen şi a riscului dezvoltării afecţiunilor cardiace, a cancerului, accidentelor vasculare şi a diabetului.

Semintele de susan -  au un conţinut important de calciu, fier, magneziu, fosfor, zinc, vitamina B şi de fibre. Datorită antioxidanţilor săi se pare că uleiul de susan poate ajuta la reducerea inflamaţiei şi îmbunătăţeşte sănătatea cerebrală.

Semintele de dovleac - au proprietăţi anti-inflamatorii şi reduc colesterolul, au mai puţine grăsimi şi furnizează organismului minerale esenţiale, precum fierul, magneziul şi potasiul.

Semintele de floarea soarelui - sunt o sursă excelentă de proteine, fier, acid folic, zinc, fibre şi vitamina E. De fapt, seminţele de floarea-soarelui sunt cea mai bună sursă alimentară integrală de vitamina E, o substanţă nutritivă care poate încetini efectele îmbătrânirii, stimulează sistemul imunitar şi previne bolile cardiovasculare.
De asemenea, acestea au de 4 ori mai mulţi antioxidanţi decât fructele de pădure, nuci şi alune, îmbunătăţind imunitatea şi diminuând presiunea arterială şi nivelul colesterolului.

Semintele de canepa - reprezintă o sursă excelentă de acizi graşi esenţiali şi conţin toţi cei nouă aminoacizi esenţiali, ceea  ce le transformă într-o sursă completă de proteine. În plus, proteinele din seminţele de cânepă sunt foarte uşor de digerat.

Semintele de psyllium - contin de 14 ori mai multe fibre solubile decat ovazul, apreciat pana nu demult pentru continutul sau de fibre. De exemplu, 100 g seminte de psyllium contin 71 g fibre solubile, aceeasi cantitate de ovaz - doar 5 g fibre solubile. Reduc colesterolul si regleaza glicemia.
 Giovanna

Thursday, April 18, 2013

Ciorba de pui a la Grec

 Ingrediente:

1 spate de pui + 2 buc piept de pui taiat cubulete
2 morcovi mari
1 ceapa
1/2 telina
1 patrunjel
1 chili rosu sau verde
patrunjel
1 cescuta de orez
1 galbenus de ou
iaurt grecesc
1 lamaie

1. Punem carnea la fiert cu sare si avem grija sa adunam toata spuma ce se aduna pe margine.
2. Cand carnea este fiarta, scoatem spatele si punem la fiert legumele taiate marunt.
3. Dupa proximativ 15 minute adaugam si orezul si lasam sa fiarba.
4. Cand orezul este fiert dregem supa cu iaurt grecesc amestecat cu 1 galbenus si 1 lamaie stoarsa. Adaugam si patrunjelul prospat si servim:)

Savurati! Giovanna

Saturday, April 13, 2013

Camembert cu zmeura, fistic si salata de ruccola

 Ingrediente:

ruccola
Camembert
zmeura congelata
50 gr fistic
ulei de fistic
otet de zmeura

Punem zmeura congelata cu 2 linguri otet de zmeura si 1 lingura de zahar (optional) la foc si amestecam pana obtinem un sos.
 Tocam marunt fisticul, taiem in 4 branza Camembert si o dam prin fistic. O punem intr-o tigaie antiaderenta si "prajim" putin branza pana cand se inmoaie.
Servim cu salata de ruccola peste care am adaugat, ulei de fistic, otet de zmeura, sos de zmeura si fistic.

Savurati!
Giovanna

Monday, April 8, 2013

File de merluciu cu portocale pe pat de morcovi

Super buuun!

Ingrediente (pt 4 portii):

800 gr file de merluciu
1 kg de morcovi
2 portocale
piper & sare
3 linguri ulei de portocale si chimion
1 lingura miere de flori de portocal
1 cub legume
cateva fire de chives/arpagic

 Mai intai de toate taiem fileul bucati, preseram peste coaja rasa de la o portocala, piper si sucul de la 1 portocala. Lasam cel putin 10 min la marinat.

In timp ce pestele se marineaza, curatam morcovii si ii razalim.
Ii punem la calit in uleiul de protocale si chimion si adaugam peste 1 lingura de miere de albine din flori de portocal.
Lasam la prajit nu mai mult de 2 minute si adaugam peste 1 cana de apa si 1 cub de legume.

 Adaugam bucatile de peste si alsam sa fiarba pna cand scade toata apa si pestele este facut.

 La sfarsit adaugam arpagicul taiat bucati si feliile de la cea de a doua portocala.

Savurati! Giovanna

Sunday, April 7, 2013

Spaghetti integrale cu creveti, rosii uscate si rucolla

yummy........:)

Ingrediente:

spaghetti integrale
400 gr creveti decorticati
6 rosii uscate taiate marunt
1 lingurita concentrat de pasta de rosii
3 catei de usturoi
1 ardei chilli rosu
rucolla
1 lamaie
3 linguri ulei de masline

 Punem pastele la fiert si cand sunt aproape fierte, punem usturoiul si chiliul la prajit in 3 linguri ulei de masline. Nu lasam sa se prajeasca ci doar 30 secunde cat este nevoie sa se intrepatrunda aromele.

 Adaugam crevetii si ii lasam sa se prajeasca putin pana cand devin rosiatici.

Adaugam rosiile uscate taiate marunt si pasta de rosii.

 Lasam sa fiarba aprox 2 minute sa se formeze sosul si adaugam pastele scurse de apa.

 Adaugam rucolla, sucul de la o jumatate de lamaie si preseram coaja de lamaie rasa peste.


Savurati! Extrem de bun!
Giovanna