Pages

Sunday, October 20, 2013

Pui condimentat cu salata de linte

 Ingrediente:

12 muschiuleti de piept de pui
2 lingurite de chimion macinat
2 lingurite de coriandru macinat
1 lingurita de curcuma

300 gr linte fiarta
1 catel de usturoi tocat marunt
1 ardei piscator rosu, taiat marunt
 1 castravete
1 ardei rosu
sucul de la 1 lamaie
2 linguri ulei de arahide
sare si piper
 

Amestecati condimentele intr-o farfurie plata si da-ti pieptul de pui prin amestecul de condimente.
Intr-o tigaie, puneti putin ulei si prajiti puiul pe ambele parti. Rezervati.

Pentru salata de linte, taiem toate legumele marunt, adaugam lintea fiarta si scursa de apa, uleiul de arahide, sucul de lamaie si asezonam.

Foarte bun si sanatos!
Bogat in proteina si sarac in calorii.

Savurati! Giovanna
 

Tuesday, October 15, 2013

Salata de mazare cu telemea si menta proaspata



 400 gr mazare congelata
200 gr telemea cu ierburi
1 manunchi menta proaspata
1 manunchi patrunjel
boabe piper rosu
ulei de masline
piper negru

Fierbeti mazarea in apa cu sare si o lasati sa se raceasca. Adaugam telemeaua taiata cubulete si verdeturile.
Amestecam, turnam putin ulei de masline si piperam dupa gust. 
 Si voila! putem sa ne infruptam din ea. 
Foarte buna si super proteica!


Savurati! Giovanna

Sunday, October 6, 2013

Salata de jambon cu fructe

 Ingrediente:

spanac baby
rucola
jamon serrano in fasii subtiri
smochine
gref alb
gref roz
ceapa verde
lime
ulei de arahide
1 tulpina de lemon grass
1 anason
1 lingurita de ghimbir macinat si cardamom 
5 cuisoare, macinate
 
 
 Pe o farfurie punem un pumn de spanac si unul de rucola.
Curatam greful roz si alb si presaram bucati peste salata. Spalam si taiem smochinele in 4 si le adaugam la salata. 
Rupem fasiile de jambon in bucati si le adaugam salatei.

Pentru dressing, prajim putin ceapa verde, coaja razuita de la 1 lime si lemon grass-ul  cu restul condimentelor in uleiul de arahide. Nu foarte mult, cat sa de intrepatrunda aromele si il preseram peste salata.
Fenomenalaaaa!!
Decorati cu felii de lime si cu anasonul folosit in dressing.

Savurati! Giovanna

Friday, October 4, 2013

Fasole verde cu migdale

 1punga 450 gr fasole verde congelata
1 ceapa rosie
2 linguri migdale feliate
2 linguri ulei de masline
1 lingura mustar DIjon boabe
1 lingura otet de vin alb
cateva boabe piper rosu
sare & piper

Fierbem fasolea verde, o strecuram si o lasam sa se raceasca. 
Taiem ceapa marunt si prajim putin migdalele, cat sa se rumeneasca.
Amestecam fasolea cu ceapa si presaram peste migdalele. Presaram si cateva boabe de piper rosu. Amestecam restul ingredientelor si turnam dressingul obtinut peste fasole.


Savurati! Giovanna