Pages

Friday, August 28, 2015

Caprese cu avocado

Pe final de vara, pentru voi ce sunteti always on the run:), un clasic rapid, imbogatit de data aceasta cu toate proprietatile avocadoului.
Stiati ca avocadoul este bogat in vitamine si minerale, in fibre si grasimi sanatoase, dar sarac in carbohidrati si cu indice glicemic foarte mic, in potasiu si folati si astfel benefic pentru sanatatea inimii, in Omega 9, are efect anti aging si ca adaugat in salata, ajuta la absorbtia altor antioxidanti din legume??? 
Combinat cu rosia, grasimea monosaturata din avocado sporeste proprietatile anticancerigene ale licopenului gasit in rosii, facandu-l de 4 ori mai eficient!!!
Asadar, o combinatie ideala, suava, ultra rapid de facut si foarte sanatoasa.


Ingrediente:

2 rosii mari
1 avocado
1 bila de mozarella
frunze de busuioc
ulei de masline
acetto balsamico
piper negru

Taiati totul felii, aranjati pe platou, stropiti cu putin ulei de masline si acetto balsamico.

Despre beneficiile uleiul de masline, acetto-ului balsamic si busuiocului nu va mai scriu acum, sa lasam avocadoul sa ia scena azi, dar meritau cel putin amintite si ele.:)


Savurati! Giovanna

 reteta publicata intai pe www.ironteam.ro
 

Wednesday, August 26, 2015

Un platou - doua aperitive:)

 Pentru serile in care socializam si servim fingerfood va propun doua aperitive apetisante, super sanatoase si delicioase.

A. Caprese shots - un aperitiv inspirat din restaurantul meu preferat in Cluj:)

avem nevoie de:
  
pahare mici transparente
frigarui mici de bambus
rosii cherry
mozzarella bile
1 manunchi busuioc proaspat
ulei de masline
suc de lime sau lamaie
1 catel de usturoi
3 linguri seminte de canepa

1.Alternam bilele de mozarella cu cele de rosii cherry pe frigarui. In functie de marimea bilelor de mozzarella  ne vor incapea 2 sau 4 pe o frigaruie.
2. Punem restul ingredientelor in recipientul mixerului vertical si facem un dressing din ele. 
3. Punem frigaruile in pahare si turnam dressingul peste.
4. La momentul servirii, eu imbib fiecare bila in dressing, iar la sfarsit eu il si beau! Va asigur ca e plin de sanatate si savoare. 

B. Somon afumat pe pat de castravete

In loc de tarte, painici sau alte baze cu cereale, am ales sa servim somonul afumat pe felii de castravete proaspat. Combinatia este fenomenala, iar rezultatul, sanatos, fara gluten, fara calorii, etc:)

avem nevoie de:

un castravete
cottage cheese
somon afumat
lime sau lamaie
chives pt decor

Taiem castravetele rondele de 0,5 cm grosime. Punem peste putin cottage cheese, o bucatica de somon afumat si stropim cu suc de lamaie sau lime. Pentru a le prezenta, punem cate o bucatica mica si subtire de lime si cateva fire de chives.



Savurati! Giovanna

Thursday, August 20, 2015

Frigarui de rozmarin cu creveti si ananas la grill

 Ingrediente:

 Ramurele de rozmarin
creveti
Ananas
miere de albine
piper rosu

1.  Curatam ramurelele de rozmarin de frunze, lasand in capat cateva. Luam cateva frunze de rozmarin si le taiem marunt; adaugam boabele de piper rosu si doua linguri de miere de albine si rezervam. Restul frunzelor de rozmarin le rezervam, pentru viitoare utilizari.
2. Curatam crevetii si ananasul si il taiem bucati. 
3. Infigem alternativ bucatile de ananas si creveti pe ramurica de rozmarin.Cum ananasul este mai dur, l-am gaurit initial cu o frigaruie de bambus. Pulverizam putin ulei pe o tigaie grill, si punem frigaruile la prajit pe ambele parti. Se fac foarte repede.
4. Asezam frigaruile pe platoul pe care vrem sa le servim si cu o lingurita repartizam deasupra amestecul de miere.

Savurati! Giovanna

Sunday, August 16, 2015

Crema de zahar ars cu aroma de lavanda

 Ingrediente:

8 oua
800 ml lapte
200 ml smantana dulce pt gatit
200 gr zahar + zahar pt caramelizat
1 pumn de flori de lavanda pt ceai

 1. Intai de toate punem laptele la fiert cu florile de lavanda. Cand da in clocot, oprim focul si lasam sa se raceasca laptele si sa se infuzeze bine cu aroma lavandei.
2. Caramelizam zahar si il turnam rapid intr-un vas termorezistent, pe care il rotim cu grija pt a-l acoperi in intregime in caramel. Lasam sa se intareasca caramelul.
3. Amestecam cu ajutorul mixerului de bucatarie ouale cu 200 gr de zahar si apoi adaugam smantana si laptele strecurat de florile de lavanda. Omogenizam totul si turnam in vasul acoperit in caramel. 
4. Introducem totul in cuptorul preincalzit la 180-200 grade si lasam pana cand vedem ca este inchegata crema noastra si are o crusta usor rumenita deasupra.
5. Lasam sa se raceasca, apoi o punem la frigider cateva ore si o intoarcem pe un platou inainte de a o servi.

Savurati! Giovanna

Wednesday, August 12, 2015

Linte cu chorizo picant

 Ingrediente:
 2 borcane linte fiarta
1 ceapa rosie
2 catei de usturoi
1oo gr chorizo picant
2 rosii
patrunjel verde
ulei de masline
sare & piper

1. In putin ulei de masline punem bucatile/ feliile de chorizo la prajit, amestecam de cateva ori si adaugam ceapa si usturoiul taiate marunt. Lasam sa se prajeasca aproximativ doua minute si adaugam si rosiile taiate bucati.

2. Adaugam lintea, saram si piperam si lasam sa fiarba 15 minute.La sfarsit adaugam patrunjel verde si servim ca atare.

Savurati! Giovanna

Thursday, August 6, 2015

Tabouleh de mei

 Ingrediente:

200 gr mei
3 rosii
3 castraveti
1 ceapa rosie
1 pumn menta proapata
1 pumn patrunjel verde
sucul de la 1/2 lamaie
ulei de masline
sare

 
1. Punem meiul la fiert in apa cu sare. Il strecuram si il rezervam.

2. Taiem legumele si ierburile marunt si le amestecam intr-un bol. Adaugam putin ulei de masline si sucul de lamaie.
3. Amestecam legumele cu meiul si asezonam dupa gust.

 Savurati! Giovanna