Pages

Thursday, January 28, 2016

Piept de pui cu hribi si 3 ierburi

Ingrediente:

piept de pui
hribi
2 catei de usturoi
patrunjel, rozmarin, cimbru, toate proaspete
ulei de masline
sare & piper


1. Saram si piperam pieptul de pui. Rupem frunzulitele de cimbru de pe ramurele, taiem marunt rozmarinul si le presaram peste pieptul de pui. Incalzim putin ulei de masline in tigaie si punem pieptul de pui la prajit, pe ambele parti pana cand este bine rumenit. Eu am adaugat si ramurelele de rozmarin si cimbru in tigaie , langa piept, pentru mai multa savoare. 

2. Cand pieptul de pui este bine facut, il scoatem si il rezervam. Scoatem si ramurele de ierburi si adaugam usturoiul taiat felii si mai multe frunzulite de cimbru si rozmarin proaspat. Punem ciupercile taiate, saram, piperam si lasam sa se faca. Cand s-a evaporat toata apa lasata de ciuperci, adaugam un pumn de patrunjel verde si amestecam.

3. Adaugam pieptul de pui inapoi in tigaie, mai lasam doua minute si apoi il putem servi.

Savurati! Giovanna

Wednesday, January 13, 2016

Salata de spanac cu mere, nuci si merisoare


Ingrediente:

 spanac baby
1/2 mar verde
1/2 mar rosu
miez de nuca
merisoare uscate
telemea sau cottage cheese (optional)
sucul de 1/2 lamaie
ulei de masline
piper

1. Prajim putin nuca intr-o tigaie fara adaos de grasime. Taiem mere in felii subtiri si le punem intr-un bol cu apa cu lamaie pentru a evita oxidarea lor rapida.

2. Asezam pe un platou frunzele de spanac si apoi adaugam merele, nucile, merisoarele si daca doriti si cateva bucatele de telemea sau cottage cheese. Piperam dupa gust si stropim totul cu putin ulei de masline.


Savurati! Giovanna

Friday, January 8, 2016

Cocktail de gref, ananas si ghimbir


Intr-un blender punem un sfert dintr-un ananas, 1 gref rosu, 1 bucatica radacina de ghimbir, o jumatate lingurita de turmeric si, optional,dar de dorit, 2 fructe de mangostan. Apasam butonul de pornire si savuram bunatate si sanatate intr-un pahar.
Daca gasiti ceva mai plin de sanatate ca acest shake sa imi scrieti!:)

Savurati! Giovanna

Supa crema de morcovi in stil tailandez




Ingrediente:

3 linguri ulei de cocos
1 ceapa  alba mare
3 catei de usturoi
1 buc ghimbir
4 fire de lemongrass
1 ardei cayenne
1 conserva lapte de cocos
1 lingura seminte de coriandru
1 lingura chimion
putina nucsoara
1 kg si jumatate de morcovi
sare si piper
busuioc proaspat
1 lime, optional 

1. Curatam morcovii si ii taiem rondele. Taiem ceapa juliene si usturoiul si lemongrass-ul rondele, Razalim ghimbirul.

2. In uleiul de cocos punem la prajit ardeiul cayenne, ceapa, ghimbirul, usturoiul, lemongrass-ul. Amestecam aproximativ 2 minute apoi adaugam chimionul, coriandrul si nucsoara. 

3. Adaugam si morcovii, saram si piperam; iar apoi turnam 2 litri de apa si lasam sa fiarba.

4. Cand morcovii sunt fierti si apa a scazut considerabil, oprim focul si adaugam mai bine de jumatate de conserva de  lapte de cocos. Restul laptelui de cocos il folosim sa decoram farfuria. Cu ajutorul mixerului vertical pisam toate legumele pana obtinem o crema. 

5. Puneti supa in farfurie, picurati cu lingura putin lapte de cocos, adaugati frunze de busuioc si optional puteti stoarce putin suc de lime. 
Eu am savurat-o cu seminte de canepa de data aceasta.


Savurati! Giovanna
reteta publicata intai pe www.ironteam.ro