Pages

Friday, July 8, 2011

Penne cu ton la cuptor


 
Ingrediente:
  • 1 punga penne integrale sau nu:)
  • 2 conserve ton
  • 1 ceapa
  • 3 catei usturoi
  • 500 ml suc de rosii(bulion) sau conserva rosii
  • oregano(optional)
  • sare, piper
  • ulei de masline

Punem pastele la fiert cu sare si intre timp pregatim sosul.

Ceapa si usturoiul le taiem marunt si le punem intr-o tigaie cu putin ulei masline la foc mic/potrivit.
Amestecam putin ca sa aromam uleiul, nu lasam sa se prajeasca! max un min.

 Adaugam sucul de rosii, sare, piper si oregano si amestecam. Lasam pe foc pana scade si se formeaza un sos.

 Cand sosul este gata adaugam si cele 2 cutii de ton.

 Intr-o forma pentru cuptor punem pastele fierte peste care turnam sosul cu ton si amestecam bine. Punem tava la cuptor timp de 30 min dupa care servim:)


Puteti servi ca atare sau cu putina smantana dulce pentru gatit. 

Savurati! Giovanna

4 comments:

  1. asa-i ca-s delicioase.ador pastele si cand ma gandesc cat de rapid se fac deva pot spune ca sunt in topul preferintelor mele.am sa fac reteta ta cum mai prind niste ton in conserva.puup!

    ReplyDelete
  2. Buna rau ! eu caut demult ton intreg dar nu gasesc.. Ai cumva vreun pont? Mercic. pupici

    ReplyDelete
  3. @ antonina - kaufland, carrefour, peste tot. marca calvo sau rio. pusi

    ReplyDelete
  4. Exact asa am mancat in Spania dar era cu carne tocata. verisoara sotului a pregatit pentru ziua sandrei. E buna si cu ton cu siguranta.
    Pupici si vacanta frumoasa in continuare.

    ReplyDelete