- 1 punga penne integrale sau nu:)
- 2 conserve ton
- 1 ceapa
- 3 catei usturoi
- 500 ml suc de rosii(bulion) sau conserva rosii
- oregano(optional)
- sare, piper
- ulei de masline
Punem pastele la fiert cu sare si intre timp pregatim sosul.
Ceapa si usturoiul le taiem marunt si le punem intr-o tigaie cu putin ulei masline la foc mic/potrivit.
Amestecam putin ca sa aromam uleiul, nu lasam sa se prajeasca! max un min.
Adaugam sucul de rosii, sare, piper si oregano si amestecam. Lasam pe foc pana scade si se formeaza un sos.
Cand sosul este gata adaugam si cele 2 cutii de ton.
Intr-o forma pentru cuptor punem pastele fierte peste care turnam sosul cu ton si amestecam bine. Punem tava la cuptor timp de 30 min dupa care servim:)
Puteti servi ca atare sau cu putina smantana dulce pentru gatit.
Savurati! Giovanna
asa-i ca-s delicioase.ador pastele si cand ma gandesc cat de rapid se fac deva pot spune ca sunt in topul preferintelor mele.am sa fac reteta ta cum mai prind niste ton in conserva.puup!
ReplyDeleteBuna rau ! eu caut demult ton intreg dar nu gasesc.. Ai cumva vreun pont? Mercic. pupici
ReplyDelete@ antonina - kaufland, carrefour, peste tot. marca calvo sau rio. pusi
ReplyDeleteExact asa am mancat in Spania dar era cu carne tocata. verisoara sotului a pregatit pentru ziua sandrei. E buna si cu ton cu siguranta.
ReplyDeletePupici si vacanta frumoasa in continuare.