Pages

Tuesday, February 4, 2020

Supa de usturoi

Ideala pentru zilele friguroase de iarna, doar pentru cei carora le place usturoiul.

Ingrediente:

10 capatani usturoi
8 catei usturoi
1/2 praz
3 cartofi
cimbru proaspat
1 l apa 
100 ml smantana dulce
sare
ulei de masline
Pentru servit: parmezan ras, felii de paine si ierburi aromate

Taiem capatana de usturoi la unul din capete si il asezam in tava tapetata cu hartie de copt. Stropim cu ulei de masline si adaugam cateva ramurele de cimbru printre. Introducem la cuptor cam 30 min (sau pana e usor rumenit), la o temperatura de 180 grade. 

Intre timp, curatam cartofii si taiem rondele jumatate de praz. Intr-o oala, punem putin ulei de masline, cateva ramurele de cimbru, cei 8 catei de usturoi cruzi, prazul si cartofii taiati bucati. Lasam cam un minut dupa care saram, adaugam apa si lasam sa fiarba.


Decojim usturoiul scos de la cuptor si rezervam. Din parmezanul razuit facem doua gramajoare pe hartia de copt punem feliile de paine alaturi si le introducem la cuptor la 200 grade, pana cand ambele sunt rumenite usor. le vom folosi la servit supa.


Cand supa este fiarta bine, o luam de pe foc, scoatem ramurelele de cimbru si adaugam smantana si usturoiul copt. Cu ajutorul mixerului vertical o transformam toata intr-o crema fina.
Servim cu crutoanele din parmezan si painea prajita stropita cu ulei de masline si ierburi aromatice (busuioc, oregano, cimbru). 


Savurati! Giovanna 

No comments:

Post a Comment