Pages

Saturday, January 25, 2020

Lichior de oua


Ingrediente:

8 galbenusuri
230 gr zahar
1 l lapte 
400 ml frisca naturala neindulcita
1 baton de vanilie
1 baton de scortisoara
1/2 nucsoara proaspat razuita
400 ml rom alb

Amestecati galbenusurile cu zahar si rezervati. Amestecati de indata ce ati pus zahar peste oua, pt a evita coacerea galbenusului.
Separat, incalziti laptele cu semintele de vanilie, batonul de scortisoara si nucsoara proaspat razuita. Cand incepe sa fiarba, opriti focul si adaugati si frisca. Amestecati si turnati peste galbenusuri. Puneti din nou pe foc si amestecati continuu pana cand amestecul nostru se ingroasa. 
Rezervati si asteptati pana cand crema este complet rece. Dupa ce s-a racit, adaugati si romul. Apoi strecurati lichiorul obtinut intr-un recipient de sticla. 

Savurati! Cu masura! Giovanna

No comments:

Post a Comment