Pages

Tuesday, July 3, 2018

Ciorba de hribi



Ingrediente:
3 morcovi
1 radacina patrunjel
1/4 radacina telina
1 ceapa
4 catei usturoi
2 galbenusuri ou
400 gr smantana fermentata
sucul de la 2 lamai
patrunjel verde
700 gr hribi curatati
ulei de masline
sare & piper

1. radacinoasele le dam pe razatoare, ceapa o taiem marunt si le punem toate la prajit in ulei de masline. Nu lasam se prajeasca. Amestecam des pana cand se inmoaie.  
2. Adaugam hribii, saram si piperam dupa gust, mai lasam 2 minute dupa care adaugam apa si lasam sa fiarba. Nu va dura mult. Legumele fiind razalite vor fierbe mult mai repede, plus le vom putea simti  in fiecare lingura de supa care o luam. Nu am vrut sa fie bucati mari care sa contrasteze cu hribii, doar sa ii complementeze; dar voi faceti cum va place. 
3. Cand legumele sunt fierte, oprim focul si facem un sos din smantana, galbenusuri, usturoiul pisat si sucul de la cele doua lamai. Apoi adaugam cu polonicul din apa de pe supa amestecand sosul pana cand  devine lichid si cald. apoi turnam totul peste supa, amestecand continuu.
4. Taiem frunzele de patrunjel si le adaugam in supa.

Savurati! Giovanna
 



No comments:

Post a Comment