Ingrediente:
2 vinete mari
1 catravete mare
1 iaurt grecesc
1 catel de usturoi
1 pumn de stafide
2 linguri otet din vin rosu
3 linguri miere de albine
seminte de canepa
patrunjel proaspat
ulei de masline
sare & piper
1. Taiem vinetele in rondele de aproximativ un centimetru grosime, le pulverizam cu ulei de masline, le saram si piperam si le punem pe gril, intorcandu-le de pe o parte pe alta pana cand sunt facute.
2. Intre timp punem la fiert, otetul cu mierea si stafidele. Dupa ce a dat in cateva clocote oprim focul si lasam sa se raceasca.
3. Dam castravetele pe razatoarea cea mare, presaram putina sare si lasam cateva minute dupa care stoarcem toata zeama lasata de castravete. Adaugam iaurtul, usturoiul pisat, putin ulei de masline si condimentam dupa gust.
4. Asezam vinetele pe un platou, turnam peste stafidele si siropul de otet si miere si presaram putin patrunjel proaspat.
5. Serviti cu tzatziki de castravete.
Savurati! Giovanna
Reteta publicata intai pe www. ironteam.ro
No comments:
Post a Comment