Pages

Wednesday, March 27, 2013

Supa crema de rosii


Ingrediente:

3 conserve rosii intregi
4 morcovi
1 ceapa mare
3 catei de usturoi
mult busuioc proaspat
ulei de masline
200 ml smantana dulce
sare si piper

1. Curatam si taiem legumele, apoi in ulei de masline le punem la prajit. Nu le lasam sa se prajeasca doar cat sa se inmoaie putin, apoi adaugam frunzele de busuioc.

2. Adaugam conservele de rosii si amestecam. Adaugam 1,5 l de apa, sare si piper si lasam sa fiarba aproximativ 40 de minute, pana cand sunt fierti morcovii.

3. Cand supa este fiarta, stingem focul, adaugam smantana si cu ajutorul mixerului vertical pasam totul intr-o supa crema. Serviti cu seminte de canepa sau crutoane de paine.


Atat de bunaaaa..... Va rog sa o incercati!

Savurati! Giovanna

Wednesday, March 20, 2013

Spaghetti integrale cu somon afumat

 Ingrediente:

spaghetti integrale!
1 chilli rosu
1 lamaie
2 fire de ceapa verde
1 pachet somon afumat
1 manunchi mic chives
putin ulei de masline

Fierbeti spaghetele conform instructiunilor de pe ambalaj si le puneti la scurs.
Intr-o tigaie adanca, puneti 5 linguri ulei de masline si prajiti foarte putin chiliul taiat bucati mici. Adaugati spaghetele fierte si amestecati. Adaugati coaja rasa de la lamaie, ceapa verde taiata rondele si somonul afumat, rupt bucatele, si amestecati. Stingeti focul si adaugati sucul de la o jumatate de lamaie precum si arpagicul taiat bucati.

Super sanatoase si absolut delicioaseee..... savuraaaati!

Pofta buna!
 Giovanna

Tuesday, March 12, 2013

Crema de zahar ars cu un twist asiatic


Un clasic al copilariei, putin modernizat, nu pentru ca simteam ca ar fi necesara o imbunatatire ci doar pentru a incerca ceva nou, ceva diferit. Si ce altceva as fi putut schimba aici decat sa adaug arome si condimente.
Rezultatul a fost mai mult decat satisfacator, deci ajunge si pe blog:)

Ingrediente:
8 oua
1 l lapte
100 gr zahar rafinat
200 gr zahar brun
1 baton vanilie
2 fire lemongrass
1 bucata ghimbir
Batonul de vanilie crestat pe jumatate, ghimbirul taiat felii si firele de lemon grass taiate bucati le punem la fiert in lapte.
Lasam la racit.
Caramelizam 100 de gr zahar si rotim vasul pentru al acoperi in intregime in caramel. Lasam sa se raceasca.
Batem ouale cu zaharul brun. Adaugam laptele strecurat dar pliiin de aromele imbietoare si turnam amestecul de oua cu lapte in vasul cu caramel. Introducem vasul la cuptor la aprox 180 grade pana vedem ca s-a caramelizat putin si pe deasupra.
 O lasam sa se raceasca si o rasturnam pe un platou.


Aceaisi textura, acelasi gust doar cu o urma de ghimbir si lemon grass la sfarsit.
Foarte buna!
Giovanna

Tuesday, March 5, 2013

Salata de citrice


O combinatie ce le are pe toate: prospetimea citricelor, dulce, racorea mentei si picanteria chiliului. mmm... fenomenalaaaa!!!!

Avem nevoie de:
- rucolla

- 1/2 gref alb
- 1/2 gref roz
- 1 portocala rosie
- 1 portocala normala
- 1 ceapa rosie
Curatati fructele si le puneti bucatele peste verdeata.


Pentru dressing avem nevoie de :

- ulei de masline
- miere de flori de portocal
- 1 chili rosu taiat marunt
- frunze de menta proaspata, taiate marunt
- otet balsamic
- seminte de canepa

Amestecati toate ingredientele si turnati peste salata.


Si cand savurati, opriti-va un moment sa simtiti explozia de fierbinte/picant, dulce, racoritor si acru, toate intr-o singura inghititura. Bestiala!!!!!
Savurati ! Giovanna

Monday, February 18, 2013

Frittata de spanac, rosii cherry si mozarella

 Punem aprox 300 gr de spanac intr-o tigaie cu putin ulei de masline, adaugam cateva rosii cherry taiate in jumatate si 3 catei de usturoi maruntiti.

 Prajim putin pana cand spanacul isi pierde din volum, nu mult, vrem sa ramana al dente, si adaugam bile de mozarella.

 Turnam peste 6 oua batute cu putina sare si prajim la foc minim. Cand este inchegata bine intoarcem frittata pe un platou si o punem la copt si pe partea cealalata inapoi in tigaie.
Mai lasam cateva minute la focul mic si pe cealalta parte.


Fenomenalaaaaa!!!
Pofta buna! Giovanna

Saturday, February 2, 2013

El esgarallet de mi Inma - salata de ardei copti si ton

 1 conserva ton in ulei de masline
1 ceapa rosie taiata marunt
2 catei de usturoi taiati marunt
1 borcan mare de ardei copti taiati bucatele
Daca nu ii folositi pe cei in borcan, adaugati putin otet balsamic la salata.
Amestecati toate ingredientele, adaugati putin ulei de masline, sarati, piperati si savurati!!!
Foarte bun si foarte sanatos.

Pofta buna! Giovanna

Saturday, January 5, 2013

Supa crema de telina cu cimbru si crutoane din bacon uscat


Ingrediente:

 2 folii bacon crud uscat
 1 telina imensa:)
1 ceapa alba mare
cateva ramurele de cimbru
2 frunze de dafin
1 cub concentrat supa de legume
sare si piper
putin ulei de masline
200 ml smantana dulce pt gatit

 1. Intr-o oala punem putin ulei de masline, adaugam o ceapa taiata marisor, 2 frunze de dafin, si cateva ramurele de cimbru. Amestecam de cateva ori si nu lasam sa se prajeasca, doar sa se inmoaie putin ceapa. Apoi adaugam si telina taiata cuburi, amestecam de 2 ori si turnam peste 1 litru si jumatate de apa, la care adaugam 1 cub de concentrat de legume. Lasam sa fiarba.

2.  Intre timp, tapetam tava de cuptor cu hartie de copt, taiem fasiile de bacon in bucati si le rasfiram in tava. O introducem la cuptor fara nici un adaos de grasime si lasam sa se prajeasca.

 3. Cand supa noastra a fiert, scoatem frunzele de dafin si ramurele de cimbru si adaugam 200 ml smantana dulce pt gatit. Mixam supa cu blenderul pana obtinem o crema  dupa care adaugam cateva frunzulite de cimbru. 
Asezonati dupa gust.
Serviti cu crutoane de bacon.



 Absolut fenomenala!!!!!!
Savurati! Giovanna