Acum ca trebuie sa scriu reteta, doar gandindu-ma la ea salivez:)
Este modul meu preferat de a manca ficateii. Trebuie neaparat sa incercati aceasta reteta:)
Ingrediente:
- 500 gr ficatei de pui
- 1- 2 ardei piscatori
- zahar
- patrunjel proaspat
- rucola
- ulei de masline
- acetto balsamico
- sare si piper
1. Intr-o tigaie puneti o pelicula subtire de zahar si lasati la foc mic sa se caramelizeze. Cand zaharul s-a caramelizat, adaugati ficateii curatati si ardeiul piscator taiat rondele. Ii intoarceti cu grija de pe o parte pe alta sa nu se rupa.
2. Cand sunt facuti adaugam un pumn de patrunjel verde si saram si piperam dupa gust.
3. Servim alaturi de un pumn de rucola stropita cu ulei de masline si acetto balsamico.
2. Cand sunt facuti adaugam un pumn de patrunjel verde si saram si piperam dupa gust.
3. Servim alaturi de un pumn de rucola stropita cu ulei de masline si acetto balsamico.
Savurati! Giovanna
O minunatie! Sa incerci in loc de otet niste sos worcestershire si putin vin... sa vezi atunci pacate ;) Te pup
ReplyDeletema duc sa cumpar ficatei :)
ReplyDelete@ Antonina - multumesc de sugestie, dar acetto balsamico este de neinlocuit:)) mai ales asta vechi...., si gol l-as bea:) si nu as face rau dupa recomenadrile lui Dr. Oz. El sustine ca stimuleaza arderea grasimilor si ca ar trebui sa luam doua linguri pe zi.
ReplyDelete@ ccris - :)) si eu am mai luat azi o tura:)))
mamaaaaaaaaa, pe asta o incerc si eu!!! mor dupa combinatiile astea, iar ficateii sunt preferatii mei! La ultima reteta de ficatei la tigaie cu multa ceapa si usturoi am adaugat suc de portocale, putin vin rosu dulce si o lingurita de dulceata de gutui:) Pare ciudat, insa au iesit bestiali!!!
ReplyDelete@ zuzele - mmm ce pofta mi-ai facuuut.... incearca=i si asa. sunt bestiali!!!!
ReplyDeleteam sa incerc cat de repede!
ReplyDeleteTrebuie sa ii incerc si eu...
ReplyDeleteSi eu ma duc sa cumpar ficatei :) Chiar acum! :))
ReplyDeletesupeeeeeeerb :*
ReplyDeleteam facut si eu, dar fara ardei si le-a placut. mai astept idei d'astea :)
ReplyDelete