Ingrediente pt 4 portii:
- 4 oua
- 400 gr rosii in bucati din conserva
- 12 fire sparanghel proaspat
- 1 ardei gras rosu
- 1 ceapa mare rosie
- 3 catei de usturoi
- basilicum, cimbru
- cateva felii de chorizo de curcan
- cateva felii de jambon
- ulei de masline
- sare & piper
1. Intai de toate taiem sparanghelul in bucati de 4 cm si il punem al fiert in putina apa cu sare. Il fierbem al diente, il limpezim cu apa rece si il rezervam.
2. Taiem bucatele ardeiul, ceapa si usturoiul. Le punem la prajit aprox 2 min in putin ulei de masline, dupa care adaugam rosiile din conserva. Amestecam, adaugam cimbrul si busuiocul, lasam sa scada apa.
3. Intre timp intr=o alta tigaie prajim putin jambonul si chorizo-ul taiat fasii.
4. In forme individuale apte pentru a fi introduse la cuptor punem amescul de rosii, un sfert din fasiile de jambon si chorizo, bucatile de sparanghel si facem o gaura in mijloc in care spargem cate un ou in fiecare forma. Piperam si le introducem la cuptor aprox 15 min la 200 gr.
Serviti cu patrunjel presarat deasupra.
Absolut fenomenale!!Sanatos si buuun.
Savurati!
Giovanna
Suna bine...!! Cam asa ceva face Sandra pt micul dejun dar fara a mai baga la cuptor. iese foarte bun si sunt sigura ca astea sunt si mai bune :)
ReplyDelete