Lipii de spanac
500 gr faina ( de grau, de secara, etc)
250 gr spanac
1 praf de copt
ulei de masline
1 cana lapte de soia caldut
sare
Amestecam faina, sarea si praful de copt. Turnam peste ulei de masline si amestecam cu mana pana cand se formeaza faramituri din amestec. Adaugam cat ulei de masline este necesar.
Cu ajutorul unui blender, pisam spanacul cu laptele. Il adagam la amestecul de faina si amestecam pana cand se formeaza o bila. Daca aluatul este prea moale mai adaugam faina. Invelim aluatul rezultat in folie de plastic si il punem o ora la frigider.
Scoatem aluatul de la frigider si formam bilute putin mai mari decat o minge de golf. Presaram faina pe masa si le intindem subtire.
Le prajim in tigaie fara adaos de grasime pe ambele parti.
Salata de creveti
1 avocado
1 rosie
ceapa verde taiata rondele
frunze de spanac sau rucola
tabasco
1 lime
Gatim crevetii in putin ulei de masline si usturoi feliat. La sfarsit adaugam patrunjel verde. Rezervam.
Taiem toate legumele si le amestecam. Presaram cateva picaturi de tabasco si stoarcem un lime peste ele. Le amestecam cu crevetii si umplem lipiile facute mai devreme.
Savurati! Giovanna
Reteta publicata intai pe www.ironteam.ro
No comments:
Post a Comment