Am readus un clasic romanesc, un preferat al copilariei mele, in bucataria mea de azi.
Pentru mamaliga:
Eu am pus-o la fiert cu sare, frunze de rozmarin si cimbru proaspat si temelea de capra uscata si razalita.
Pentru ciuperci: de data aceasta am avut bureti pusi la congelator
ciuperci
3 linguri ulei de masline
4 ramurele cimbru proaspat
2 catei de usturoi taiati felii
100 ml smantanta dulce 10% grasime
sare & piper
patrunjel verde
Punem la prajit usturoiul impreuna cu cimbrul in ulei de masline. Lasam foarte putin, cat se se intrepatrunda aromele si adaugam ciupercile. Daca sunt congelate ca si ale mele, lasam sa fiarba in apa lasata de ele, daca sunt proaspete, adaugam un pahar de apa.
Saram si piperam. Cand a scazut apa de pe ele, adaugam 100 ml smantana dulce si preseram putin patrunjel proaspat.
Servim peste mamaliga.
Savurati! Giovanna
No comments:
Post a Comment