Pages

Friday, December 7, 2012

Salata cu cottage cheese, merisoare si nuca

 

Ingrediente:

ruccola
merisoare
nuca, prajita fara adaos de grasime
cottage cheese
ulei de nuci
1 lingurita mustar boabe
acetto balsamico
un catel de usturoi, taiat marunt

Punem pe un platou ruccola. Adaugam cottage cheese-ul si preseram peste nuca si merisoarele.

Amestecam restul ingredientelor si turnam dressing-ul peste salata.
Foarte buna si sanatoasa!

Savurati!Giovanna

Sunday, December 2, 2012

Piept de pui cu mere si cidru




Ingrediente:
2 cepe
ulei de masline
un cubulet de unt
2 mere mari
1 lingura zahr brun
2 piepti de pui dezosati
1 pahar cidru
2 linugrite sos Worcestershire
2 linguri smantana dulce
sare si piper

 Ceapa tocata marunt o calim in uleieul de masline si untul topit pana cand se inmoaie.

 Se adauga merele taiate felii si sa maresete flacara de la aragaz pana cand incepe sa prinda culoarea caramelului. Se scot din tigaie si se pun deoparte.

 Mai adaugam putin ulei in tigaie si prajim pieptul de pui pe care il condimentam cu sare si piper.
Cand pieptul de pui este rumenit, turnam peste cidrul si lasam sa fiarba cca 8 min.

Adaugam sosul Worchestershire, smantana, si merele. 
Mai lasam 2 minute si asezonam daca mai este  cazul.


Noi am servit cu salata de rucola cu ulei de masline si crema de otet balsamic.

Foarte buuuuun!
Giovanna

Saturday, November 10, 2012

Salata de cruditati cu fasole rosie



O reteta super rapida si foarte buna.

Ingrediente:

- 1 cutie fasole rosie
- 200 gr rosii cherry
-1 ardei kapia
- 1 ceapa rosie
- cateva ramurele cimbru
- un avocado feliat
 Taiati ingredientele bucati si le asezati pe un platou. Presarati frunzulitele de cimbru peste, iar apoi pregatiti dressingul.
Dressing:
- sucul de la o limette
- ulei din samburi de struguri/ ulei de masline
- 3-5 picaturi de sos Tabasco
Amestecati ingredientele si turnati peste salata.

Savurati! Giovanna

Friday, October 19, 2012

Pulpe de pui in lapte de cocos




Ingrediente:
- 1 tavita pulpe de pui superioare dezosate, taiate bucati
- 2 linguri seminte coriandru
- 1 lingurita boabe piper rosu
- 3 ardei chili verzi tocati marunt
- 1 lingura ghimbir proaspat tocat
- 3 catei de usturoi
- 1 ceapa tocata
- 400 ml lapte de cocos
- 1lg ulei de cocos
- frunze de busuioc
- coaja de la un lime 
- orez negru fiert


  In putin ulei puneti la prajit toate mirodeniile. In doua minute toata casa vi se va umple de un miroooos....


 Adaugati bucatile de carne de pui si lasati la prajit. Cand sunt aproape gata adaugati si un pumn de funze de busuioc proaspat si mai lasati 2 minute la prajit.


 Adaugati si laptele de cocos si mai lasati pe foc inca 10 - 15 minute, amestecand din cand in cand.

Serviti cu orez.
 Eu am folosit orezul negru. Are dublu cantitatea de fibra si proteina fata de orezul brun. Sa nu mai vorbim ca este plin de antioxidanti.

Forteeeeee buuun!
Savurati! Giovanna

Tuesday, June 12, 2012

Clatite cu zmeura, ghimbir si menta

 mmmm...... supeeer buneeee:)
Pentru clatite folositi aluatul vostru obisnuit iar pentru umplutura, luati-va cateva minute si cititi mai jos. Este o umplutura ce merita incercata, pentru cei ce apreciaza classicul intr-o abordare diferita.

Gem de zmeura
zmeura proaspata intreaga
menta proaspata
radacina de ghimbir de dimensiunea unei nuci
coaja rasa de la o limette


Taiati marunt menta, razliti cat de fin ghimbirul si amesticati-le cu gemul de zmeura. Adaugati coaja de lime si cateva bucati de zmeura. Si asta este tot!!!!

Suppper buun! Giovanna

Saturday, June 2, 2012

File de cod cu rosii si mirodenii


Ingrediente:

fileuri de cod
2 cepe
4 catei usturoi
1 lingura chimion
1 cutie pasta de rosii (400 gr)
2 rosii mari
ulei de msline
1 lamaie (optional)
1 legatura patrunjel verde
sare 
piper

 Taiem rosiile rondele. Intr-o tava de cuptor punem ulei de masline si fileurile de peste. Asezam deasupra feliile de rosii.

 Intr-o tigaie calim putin ceapa, usturoiul si chimionul in cateva linguri de ulei de masline.

 Adaugam sosul de rosii, sarea si piperul.

 Turnam toata compozitia in tava de cuptor peste fileurile de peste, presaram patrunjel verde si introducem la cuptor timp de aproximativ 30 min.

Serviti cu lamaie stoarsa daca doriti, alaturi de o garnitura de cartofi.
Pofta buna! Giovanna

Saturday, May 12, 2012

Pachetele de piept de pui cu leurda si branza de capra

 O improvizatie de moment, dar foarte buna.
Pe fileul de piept de pui punem 2 frunze de leurda si branza de capra cu ierburi, il impachetam si il prajim in putin ulei de masline cu sare si piper.
Ca si garnitura, in uleiul ramas am pus cateva rosii cherry la prajit si la sfarsit am adaugat o legatura de leurda. Mai invartizi cateva secunde si puneti in platou cu putina branza de capra peste.
Foarte buuun si super rapiid.