Foarte usor de facut si foarte ieftin.
Ingrediente:
- 6 oua
- 16 linguri de zahar
- o cana de lapte
- 2 linguri amidon
- baton de vanilie (optional)
Intai de toate separam cele 6 oua si apoi batem cu mixerul albusul lor pana cand se formeaza varfuri.
Separat, caramelizam 6 linguri de zahar si adaugam caramelul fierbinte la albus in timp ce amestecam. Ignorati usturoiul si ierburile din fundal:)
Apoi punem compozitia intr-o forma apta a fi introdusa la cuptor, unsa cu unt. Preincalzim cuptorul la 150 de grade. Puteti sa alegeti sa folositi un vas termorezistent si sa lasati spuma in ea( ca si in imaginea de mai jos), sau sa optati ca si mine intr-o forma cu inel detasabil, din care sa o putem scoate la sfarsit si sa o prezentam pe un platou frumos.
Introducem spuma la cuptor si cand arata asa oprim focul.
Nu deschideti usa cuptorului!!! Lasati sa se raceasca in cuptorul inchis.
Nu deschideti usa cuptorului!!! Lasati sa se raceasca in cuptorul inchis.
Dupa minim o ora de cands-a oprit cuptorul, facem o crema din galbenusurile amestecate cu 4 linguri de zahar, o cana de lapte si 2 linguri amidon. Puteti adauga si semintele dintr-un baton de vanilie daca doriti. Punem pe foc si amestecam continuu pana cand se ingroasa crema. Lasam sa se raceasca usor, apoi o intindem peste baza din spuma.
La sfarsit caramelizam alte 6 linguri de zahar si turnam simplu peste crema de galbenus de ou, ca si in imaginea de mai sus.
Sau putem sa ne jucam putin cu zaharul caramelizat si sa prezentam intr-o maniera mai spectaculoasa acest desert.
Cred ca ar fi mult mai usor sa va includ un video explicativ, decat sa incerc sa o fac eu prin cuvinte. Acesta este videoul dupa care am facut si eu firele de zahar.
Have fun si aveti grija sa nu va ardeti!
Sau putem sa ne jucam putin cu zaharul caramelizat si sa prezentam intr-o maniera mai spectaculoasa acest desert.
Cred ca ar fi mult mai usor sa va includ un video explicativ, decat sa incerc sa o fac eu prin cuvinte. Acesta este videoul dupa care am facut si eu firele de zahar.
Have fun si aveti grija sa nu va ardeti!
Savurati! Giovanna
Ma gandesc ca e crocanta...ca bezeaua...
ReplyDeleteMerita incercata ca suna bine.
Pupici
bia - nu e crocanta d eloc. e chiar pufoasa si cu startul cremos de galbenusuri deasupra... mmm... crocante sunt doar bucatile de caramel. e super buna. te rog sa o incerci. iti va place sigur.
ReplyDeleteSi eu vreau!!!!!!
ReplyDeleteno fata!:)))) de cate ori nu te-am chemat la fabiola si nu ai venit? cred ca de 2. sa mai incerc si a 3 oara????
ReplyDeleteam zis c-o fac si eu, inca nu ia venit randul..urmeaza..promit:)))
ReplyDelete