Intai de toate trebuie sa pregatim aluatul fraged pentru tarta noastra.
Si pentru asta avem nevoie de: faina integrala de secara, 1 ou, 1/2 pachet de unt la temperatura camerei, 1 lingura iaurt grecesc, sare si oregano uscat.
Amestecam ingredientele cu mana si adaugam faina cat cuprinde, pana cand aluatul nu mai este asa de lipicios si putem forma o bila cu el. Il acoperim in folie transparenta si il lasam la frigider 1 ora.
Si pentru asta avem nevoie de: faina integrala de secara, 1 ou, 1/2 pachet de unt la temperatura camerei, 1 lingura iaurt grecesc, sare si oregano uscat.
Amestecam ingredientele cu mana si adaugam faina cat cuprinde, pana cand aluatul nu mai este asa de lipicios si putem forma o bila cu el. Il acoperim in folie transparenta si il lasam la frigider 1 ora.
Dupa o ora il scoatem de la frigider, il masam putin si il intindem pana cand are dimensiunea necesara tapetarii formei noastre de copt.
Ingrediente necesare umplutura:
1 legatura ceapa verde
500 gr ciuperci
2 cutii cream cheese
2 oua
sare
piper
telemea razalita
Amestecam toate ingredientele si le turnam in forma de copt tapetata deja cu aluatul fraged.
O punem la cuptor si o lasam pana vedem ca incepe sa se rumeneasca pe laterale.
Savurati!Giovanna
imi plac tartele la nebunie (ai vazut deja asta) si sarate si dulci, as gusta si din a ta o portie...mai mare :) Sint usor de facut si ai o groaza de combinatii posibile
ReplyDeleteTe cred si eu ca e buna!!! Imi plac tartele sarate si mie. Am sa fac si eu reteta..cand ma intorc:) (sper sa nu uit)
ReplyDeletePupici draga
Cred ca e foarte buna, ciupercile sunt preferatele mele!
ReplyDeletecat cas sa pun? Giovanna, tu esti o minunatie la casa omului!! si torturi extraordinare si mancare super buna! si frumoasa pe deasupra :))) sotul tau e un fericit :D
ReplyDelete@ noi2 - mmm.. eu am pus jumatate din bucata aceea din poza. nu prea e am eu cu cantitatie mai mult din ochi. ce sa zic vrea 120 gr. aprox.
ReplyDeletePs. i-am citit sotului meu comentariu tau si nu a fost dezaprobator:))) deci e de bine:)))
atit ii trebuia sa zica ceva de rau :))
ReplyDelete@ cccris - :)))))) asa asa
ReplyDeletetestat!! cu singura mentiune ca am pus si un ou in compozitia de branza. DE-LI-CIOA-SA!!!! multu', Giovanna! aluatul e super. am mai incercat retete de aluat fraged, dar asta e best!
ReplyDelete@ noi 2 - ma bucur ca ti-a placut. da se poate pune si ou ca sa lege mai bine compozitia, eu punanad cas am zis ca e suficient pt ca atunci cand se intareste casul va fi totul legat. aluatul e foarte simplu sid emulte ori cele mai simple chetsii sunt si cele mai bune:) dar cred ac secretul e sta in faptul ca legumele se pun fresh nu calite cum se face la tartele astea.
ReplyDelete