Pages

Wednesday, June 20, 2012

Salata cu somon in crusta de susan

 Ingrediente
2 cepe verzi
2 albusuri de ou
 1 lingura seminte de susan alb
1 lingura seminte de susan negru
1 buc file de somon
rucolla, valeriana, salata verde
sare si piper

Pt dressing
3 linguri otet din vin alb
2 linguri ulei de susan
1 lingura ulei vegetal
1 lingura sos de soia
1 lingura zahar brun

Bateti albusurile usor, pe o farfurie amestecati susanul alb si cel negru impreuna cu sarea si piperul.
Dati fileul de somon prin albusuri apoi prin amestecul de susan si prajiti-l pe ambele parti.
Pe un platou puneti salata si ceapa verde taiata rondele. 
Fileul de somon il rupeti sau taiati bucati si il puneti peste.
Amestecati ingredinetele pentru dressing si turnati peste salata.
Suuuuper buna!
Giovanna

Tuesday, June 12, 2012

Clatite cu zmeura, ghimbir si menta

 mmmm...... supeeer buneeee:)
Pentru clatite folositi aluatul vostru obisnuit iar pentru umplutura, luati-va cateva minute si cititi mai jos. Este o umplutura ce merita incercata, pentru cei ce apreciaza classicul intr-o abordare diferita.

Gem de zmeura
zmeura proaspata intreaga
menta proaspata
radacina de ghimbir de dimensiunea unei nuci
coaja rasa de la o limette


Taiati marunt menta, razliti cat de fin ghimbirul si amesticati-le cu gemul de zmeura. Adaugati coaja de lime si cateva bucati de zmeura. Si asta este tot!!!!

Suppper buun! Giovanna

Saturday, June 2, 2012

File de cod cu rosii si mirodenii


Ingrediente:

fileuri de cod
2 cepe
4 catei usturoi
1 lingura chimion
1 cutie pasta de rosii (400 gr)
2 rosii mari
ulei de msline
1 lamaie (optional)
1 legatura patrunjel verde
sare 
piper

 Taiem rosiile rondele. Intr-o tava de cuptor punem ulei de masline si fileurile de peste. Asezam deasupra feliile de rosii.

 Intr-o tigaie calim putin ceapa, usturoiul si chimionul in cateva linguri de ulei de masline.

 Adaugam sosul de rosii, sarea si piperul.

 Turnam toata compozitia in tava de cuptor peste fileurile de peste, presaram patrunjel verde si introducem la cuptor timp de aproximativ 30 min.

Serviti cu lamaie stoarsa daca doriti, alaturi de o garnitura de cartofi.
Pofta buna! Giovanna