Pages

Tuesday, May 12, 2015

Morcovi copti cu sos de iaurt si ierburi

 Ingrediente:

2 legaturi morcovi noi
 300 gr iaurt grecesc
2 legaturi leurda
menta si busuioc proaspat
seminte dovleac
ulei de masline
sare & piper
ulei de dovleac (optional)

 1. Taiem frunzele morcovilor si ii spalam bine. Tapetam tava de la cuptor cu hartie de copt si asezam morcovii uzi in tava. Picuram putin ulei de masline peste, saram si piperam. Introducem tava la cuptor timp de 20 min , dupa care intoarcem morcovii si ii mai lasam 20 minute aproximativ.

2. Intre timp, cu ajutorul mixerului vertical facem o pasta din leurda si restul ierburilor cu putin ulei de masline. Amestecam pasta cu iaurtul grecesc si condimentam dupa gust. Eu nu am pus nimic.

3. Scoatem morcovii de la cuptor, ii asezam pe un platou si turnam peste sos de iaurt cu ierburi. Presaram cateva seminte de dovleac si frunze de busuioc si picuram putin ulei de dovleac.
Simplu, light, fenomenal!!!!!

Savurati! Giovanna

reteta publicata intai pe www.ironteam.ro

No comments:

Post a Comment