Pages

Thursday, December 1, 2011

Lapte de pasare


Toata copilaria intr-un singur bol!
Asa se rezuma cat mai bine acest dulce. Am crescut cu el, iar acum ne crestem copii cu el, mai rar ce e drept:)

Ingrediente:

1 l + 1 pahar lapte 3,5 % grasime
6 oua
8 lg zahar
1 praf de sare
1 baton vanilie
2 linguri amidon

1. Separam galbenusurile de albusuri. Batem albusurile cu putina sare pana se formeaza varfuri, iar apoi adaugam doua linguri de zahar si le mai batem putin.

2. Intr-un alt vas amestecam galbenusurile, cu zaharul ramas, amidon si un pahar de lapte.

3. Punem la fiert, la foc mic,  laptele cu batonul de vanilie, crestat si semintele razuite din interior. Cand laptele incepe sa fiarba, adaugam cu lingura spuma din albusuri. Le fierbem putin si pe o parte si pe alta apoi le scoatem intr-un vas termorezistent, si repetam operatiunea pana cand terminam toata spuma. Lasati spatiu intre norisorii de albus, isi vor mari volumul la fierbere.

4.  Dupa ce am scos si ultimul norisor, adaugam la lapte amestecul de galbenus. Amestecam in continuu pana cand se ingroasa putin compozitia.

 Turnam in boluri, punem peste albusurile si asteptam sa se raceasca, daca putem:)
Un desert preferat in multe case.


Savurati! Giovanna

10 comments:

  1. Super!!! Si sotului meu ii place dar mie nu asa ca fac foarte foarte rar:)) Eu am o problema cu laptele..de mica:))

    ReplyDelete
  2. Eu sunt innebunita dupa lactate.. asta e desertul copilariei mele ;)

    ReplyDelete
  3. bunica mea facea, dar nu stiu de ce nu mi-a placut niciodata, mi se parea gretos....dar cred ca eram prea mica sa-mi dau seama daca e bun sau nu...deci poate ar trebui sa ma risc si sa fac intr-o zi..sa vedem...imi schimb sau nu parerea?:P)))

    ReplyDelete
  4. Giovanna, ¿es posible que queden unas natillas con las nubes de claras encima, ya cocidas en la leche?. Verás es que el trductor don Google, algunas cosas las habla en indio, ya sabes. Tú, coger, nube blanca, yo, águila roja, fumo pipa de la paz. ¿?
    Siento mucho mi torpeza.
    Xtos xulísima.

    ReplyDelete
  5. @ heidi - si algo asi.las yemas con la leche no se pone tan espesa como una natilla. es un postre tipico de aqui de rumania, que a todos los ninos encanta y a muchos adultos tambien:)) todas las abuelas y madres lo hacian.

    ReplyDelete
  6. @ just me - nu stiu cum nu iti placea, poate cum nu imi place mie orezul in lapte:) dar eu dupa laptele de pasare sunt ienbunitaaa. poate ai putea incerca. sunt curioasa daca dupa atatia ani ar avea alt efect la tine.

    ReplyDelete
  7. @ antonina S - yap:) an old time favorite:)

    ReplyDelete
  8. @ Bianca - :( dar nu e nimic ca faci cu alte bunatati. te pusi

    ReplyDelete
  9. cred ca a trecut un an de cand am facut ultima data :( ... e delicios !!

    ReplyDelete