Pages

Monday, August 26, 2019

Tocana de ardei copti - arome de Sibiu

 Dupa un city break magic si de neuitat in Sibiu, vin cu o reteta savurata acolo, menita a-mi aminti de magia traita de fiecare data cand o gatesc. 

Ingrediente:
800 gr ardei copti de voi!!!!
cimbru proaspat
2 rosii de gradina
 2 catei de usturoi
1 ceapa mica
ulei de masline
o paine mica
iaurt grecesc
ierburi aromatice: busuioc, cimbru, chives
seminte de dovleac
sare 
1. La foc mic, in putin ulei de masline, caliti usor ceapa, usturoiul si 2 ramurele de cimbru proaspat. Nu prajiti, doar le lasati pana  sticlesc. Adaugati pulpa razalita a celor doua rosii, sarati si amestecati.

2. Adaugati si ardeii copti si lasati sa fiarba usor, amestecand din cand in cand, pana cand se evapora usor apa lasata de rosii.

3. Separat pregatiti uleiul cu ierburi aromatice: ierburile proaspete si ulei de masline. rezervati.

4. Painea rotunda o taiati in jumatate si o scobiti cu mana pentru a obtine crutoanele cu care serviti tocana. Painea goala o veti folosi pentru plating.
Daca tot mancam paine:), va rog sa mergeti pana la capat si sa prajiti crutoanele in putin ulei de masline si sare.

5. Serviti tocana de ardei copti in painea goala, cu 2 linguri de iaurt grecesc langa. Adaugati crutoanele de paine, semintele de dovleac si stropiti cu uleiul de ierburi. 
Savurati! Giovanna


ps. Iar daca va ramane putina tocana, o puneti  a doua zi dimineata intr-o tigaie, adaugati cateva oua peste, puneti capac si lasati sa se gateasca ouale. Si astfel aveti si un mic dejun delicios si satios. 


No comments:

Post a Comment