Pages

Friday, July 4, 2014

Salata de dovlecei cu anchoa

 Ingrediente:

2 dovlecei mici
otet de mere
ulei de masline
1 catel de usturoi
1 lingurita seminte fenicul
1 pumn ruccola
1 borcanel file anchoa
 coaja de la 1 lamaie
piper cu lamaie

1. Taiem dovleceii felii subtiri si ii  lasam la marinat in otet de mere aprox 30 minute.

2. Scoatem dovleceii din otet, ii punem pe un platou si ii amestecam cu ruccola.

3. Prajim putin semintele de fenicul pana se elibereaza aromele, si facem un dressing din ulei de masline, usturoi pisat, coaja de lamaie si seminte de fenicul. Il turnam peste salata.

4. Adaugam fileuri rupte de anchoa peste salata si piperam dupa gust.
 
 

Savurati! Giovanna

Thursday, June 19, 2014

Cottage cheese cu aroma mediteraneana

 Pentru gustarea dintre mesele principale ale zilei, va propun  sa adaugati cateva arome italienesti branzei cottage cheese.

Ingrediente:

1 cottage cheese cu grasime redusa dar plin de proteine
4 masline negre fara samburi
3 rosii uscate in ulei
1 usturoi verde
cateva frunze de busuioc proaspat

Taiati toate ingredientele marunt si le adaugati branzei. Atata tot! Rapid si buuuuuun!

Savurati! Giovanna

Reteta publicata intai pe http://www.ironteam.ro/

Monday, June 16, 2014

Piept de pui pe grill cu salata calda de dovlecei

 Pieptul de pui il condimentati dupa gust si il faceti pe grill, eu am folosit sare cu lamaie si rozmarin si mult piper.

Ingrediente pt salata de dovlecei:

2 dovlecei mici
2 linguri ulei de masline
2 buc usturoi verde
1 lamaie
busuioc proaspat

1. Cu ajutorul unui instrument de decojit legumele, feliem dovleceii subtire.
2. Intr-o tigaie, punem la  prajit coaja de la o lamaie si usturoiul taiat rondele. Calim aproximativ un minut.
3. Adaugam fasiile de dovlecei si lasam sa se caleasca, amestecand periodic.
4. Adaugam sucul de la 1/2 lamaie si frunze proaspete de busuioc. 

Serviti alaturi de pieptul de pui.

Savurati! Giovanna

Sunday, May 25, 2014

Supa crema de conopida cu mere


 Ingrediente:

1 conopida mica, mica:)
3 mere
3 fire ceapa verde, fara frunzele verzi
100 ml smantana dulce pt gatit cu 13% grasime
cimbru proaspat
seminte de canepa
ulei de masline 
sare si piper

1. Punem ceapa verde taiata rondele la prajit. Cand incepe sa sticleasca, adaugam conopida desfacuta in buchetele marunte, si doua mere curatate de coaja si taiate bucati. Mai lasam doua minute la prajit, timp in care amestecam avand grija sa nu se arda ingredientele.

2. Adaugam 750 ml apa, precum si putina sare. Lasam sa fiarba.

3. Cand legumele si merele sunt fierte, oprim focul, adaugam smantana si cu un mixer vertical facem supa crema.

4. Servim supa cu frunze prospete de cimbru, cu betigase taiate din cel de al treilea mar, seminte de canepa, piper negru proaspat macinat si cativa stropi de ulei de masline.
 Absolut fenomenala:)


Savurati! Giovanna

Wednesday, May 21, 2014

Aperitiv ciuperci si piept de pui fiert

 Banuiesc ca, cunoastem cu totii traditionalul aperitiv de ciuperci cu maioneza de pe la toate sarbatorile:)
M-am gandit sa il transform si pe acesta in ceva sanatos:) si a iesit ceva extrem de bun, pe care sa il pot manca fara sa ma simt vinovata:)

Ingrediente:

1 piept de pui fiert taiat bucatele mici
2 borcane ciuperci feliate
1 iaurt grecesc
2 catei de usturoi pisati
sare si piper
mult patrunjel proaspat, tocat marunt

Optional pentru prezentare, paine neagra scobita

Amestecam toate ingredientele intr-un bowl, saram si piperam dupa gust si savuram bunatate de aperitiv!!!!!!
Plin de proteine, calorii putine si fff light si gustos.
Eu painea am folosit-o doar pentru prezentare, mie imi place sa il consum si gol acest aperitiv.


Savurati! Giovanna

Sunday, May 18, 2014

Salata cu 4 feluri de rosii si felii de jambon

 Ingrediente:

4 feluri de rosii cherry
o ceapa rosie mica
felii migdale, prajite fara adaos de grasime
4 felii jambon, rupte in bucati
 1 catel usturoi
otet de jerez
frunze busuioc
seminte canepa
ulei de masline

1. Taiem rosiile in jumatate si ceapa felii subtiri si le punem pe platou.
2. Adaugam si feliile de jambon rupte in bucati.
3. Din ulei de masline, seminte canepa, frunze busuioc, 1 catel de usturoi si otet de jerez facem un pesto pe care il turnam peste salata.
4. Mai stropim cu putin ulei de masline si adaugam feliile de migdale.

Foarte buna!
 Bogata in proteina, calorii putine si o savoare mediteraneana... mmm

Savurati! Giovanna

Monday, April 14, 2014

Crostini cu pesto de leurda, mozzarela si rosii cherry

 Ador leurda, ador pesto-ul, in ultima perioada ador sa mananc mai sanatos:), asa incat am facut un pesto de leurda mai slab caloric decat de obicei, cu mai multa proteina si mai sanatos.

Ingrediente:

2 legaturi leurda
5 linguri seminte de canepa
4 linguri ulei de masline

Am pisat totul cu mixerul pana cand s-a facut o pasta si l-am servit pe paine prajita cu mozzarela si rosii cherry.
Super bun si foarte sanatos!
Pentru reteta mea de paine dati click aici.

Savurati! Giovanna