Un orez ce sa manaca in Valencia foarte mult, si la care trebuie sa incepeti prin a va face o supa de carne.
Puneti la fiert, un os, 2 costite de porc taiete in jumatate, un pumn de naut , lasat cu o zi inainte la inmuiat, o ceapa, sare si sofran pentru ai da culoarea galbena.
Un cartof se taie rondele si se pune la prajit in putin ulei de masline cu cativa catei de usturoi in coaja!
Cand sunt prajiti ii scoatem pe o farfurie si ii rezervam.
In uleiul in care am prajit cartofii punem 500 gr orez cu bobul rotund la prajit.
Punem orezul intr-un vas apt pentru a fi introdus la cuptor. In mijlocul vasului punem o capatana intreaga de usturoi, necuratat si asezam feliile de cartofi deasupra orezului. Tot acum puneti si bucatile de costita fiarta si carne. Eu nu am pus pentru ca, am sa ma repet, eu nu o manac.
Iar apoi punem supa cu nautul. Raportul este din nou 1 la 3 ca si la paella.
Si punem vasul in cuptor la temperatura max pana ce sa evapora toata apa.
Si aici avem orezul la cuptor, numai bun pentru a fi servit. La voi vor aparea si bucatile de carne daca va plac. Pofta buna.
Giovanna
interesanta reteta...:)nu papi deloc carne?bravo tie:)
ReplyDelete@ just me - cum am stat atatia ani in valencia, ne-am obisnuit cu bucataria lor mediteraneana si sincer nu cred ca vom mai renunta vreodata la ea. mananc carne dar doar alba, si ma mai scap la chiftele asa de vreo doua ori pe an, ca mor dupa ele:))))
ReplyDeleteFaina reteta. Nu am mancat niciodata naut..habar nu am ce gust are si inca nu sunt curioasa:))
ReplyDeleteNu inteleg de ce usturoiul se pune intreg...dupa aia presupun ca il arunci nu? Mie imi place foarte mult usturoiul, e foarte sanatos:)
Pupici
lasa ca poate te conving eu sa mananci niste sarmalute facute de mine de Craciun. Arata super bine,trebuie sa o incerc si eu neaparat!!!
ReplyDelete@ bianca - nu il arunc! cum sa il arunc????? atat e de bun..... il desfac din coaja si e super bun.
ReplyDeletela reteta asta asa se foloseste are putin gustul schimbat in coaja. noua ne place mult. iar nautul... din nou f bun.
@ sophia - :))) tot ce e facut de tine merita incercat draga mea.
ReplyDeleteEhy!!
ReplyDeleteAcabo de descubir este interesante blog.
Que chulo, lo haceis a medias?? No??
Saludos.
@ isabel - si a medias. asi habra para todos ;los gustos:) gracias por seguirnos. un beso.
ReplyDelete