Pages

Sunday, November 27, 2011

Salata cu branza de capra si rodie



Ingrediente:
  • rucola
  • 1 rodie
  • branza de capra cu verdeturi
  • menta

Pentru dressing am folosit:
  • sucul si coaja de la 1/2 lime
  • 1 lingurita miere de avocado
  • 1 lingurita pudra de avocado
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1/2 lingurita piper negru macinat
Asezam pe un platou intins rucola si menta. Preseram peste samburii de rodie si taiem branza de capra in rondele si o asezam peste salata.
 Amestecam ingredientele enumerate la dressing si stropim salata cu el.
Savurati!Giovanna

Sunday, November 20, 2011

Smochine cu miere si ricotta



 Ingrediente:
  •  smochine proaspete
  • coaja si sucul de la un lime
  • miere de flori de portocal
  • ricotta
  • fistic
Spalam smochinele si le taiem in patru. Le asezam in tava de cuptor.
Amestecam sucul si coaja de lime cu 4 linguri miere de albine si ungem jumatatile de smochine cu amestecul rezultat. Introducem tava la cuptor pana vedem ca smochinele incep sa prinda culoare.
 Asezam smochinele in farfurie, punem in mijlocul lor o lingura de ricotta, presaram peste amestecul de lime si miere ramas, precum si cel rezultat in tava, presaram cateva boabe de fistic maruntit si savuraaammmm.:)


Giovanna

Saturday, November 12, 2011

Salata de naut, portocale si telemea

Aceasta salatica ffff bunaaa este inspirata de una f similara din revista mea favorita GoodFood.
Ingrediente:

  • naut din conserva (clatit si scurs)
  • portocale
  • o punga mix salata verde
  • rucola
  • telemea
  • patrunjel verde
  • menta verde
  • ulei de masline
  • sucul de la o portocala
  • acetto balsamico 
Decojiti portocalele si taiati-le bucatele. Pe un platou intins puneti salata si rucola, adaugati bucatile d eportocale, telemeaua bucatele si presarati peste menta si patrunjelul. Uleiul de masline il amestecati cu sucul de portocala si otetul balsamic si il adugati peste salata. 
O salata foarte revigoranta si foarte buna.
Giovanna

Monday, November 7, 2011

Lasagna cu spanac, gamberetti si ton

O reteta care necesita ceva timp de preparare, dar care, odata facuta, este absolut fabuloasa:)
 Intai de toate punem la fiert foile de lasagna conform instructiunilor de pe ambalaj. Intre timp trecem la umplutura si sosul bechamel.

 Intr-o tigaie adanca si destul de mare punem la prajit 4 morcovi  mari razaliti, 2 cepe taiate marunt si 5 catei usturoi taiati si ei relativ marunt.

 Dupa aproximativ 3 minute adaugam si o conserva rosii pisate si 2 pungi spanac congelat a 400 gr si lasam sa fiarba.
Dupa ce s-a dezgetat putin spanacul din poza am mai adaugat o punga:). Nu mi-a incaput totul de la inceput.
 Cand spanacul este tot desfacut adaugam si aproximativ 400 gr gamberi. 

 Dupa ce s-au fiert si crevetii nostri, adaugam doua conserve ton in bucati mari. Lasam sa fiarba sa  mai scada din apa si separat pregatim un sos bechamel. Eu am pus o bucata mare de unt la topit, am adaugat peste 3 linguri cu varf de faina alba, am amestecat si am adaugat lapte treptat neoprindu-ma din amestecat:) La sfarsit am adaugat si nucsoara macinata.


 Intr=o tava de cuptor am pusun strat foi lasagna, un start amestec spanac cu gambe si ton, peste alt strat foi lasagna, putin bechamel si din nou amestecul de spanac.
 Peste ultimul start de foi lasagna, am pus sos bechamel si parmezan razalit.

 Punem la cuptor pana vedem ca se rumeneste bine, si apoi savuram bunatate de lasagna:)

 o felie inca calda:)

si aici pranzul Rebecai din ziua urmatoare:)
Super buuun!
Giovanna