Pages

Sunday, March 1, 2015

Prajitura cu mere si condimente raw vegan

 Pentru ca azi a fost ziua tatalui meu, si eu nu eram in the mood sa pacatuiesc cu un dulce plin de zahar si savoare:)) am ales sa incropesc ceva mai healthy, fara zahar fara gluten, fara oua... ce mai, fara sentimentul de VINOVATIE:)si super rapida.
Mi-a placut! Asa incat urmeaza si reteta pentru voi.
Daca sunteti mai clasici in gusturi, va recomand sa omiteti condimentele si sa pastrati doar gustul clasic de mere si nuca. 

 Ingrediente:

 Pentru blat:
4 pumni nuca macinata
 3 linguri nuca de cocos
1 pumn de stafide hidratate in prealabil
1 mar
1 lingurita scortisoara
1 lingurita cardamom macinat

Pentru umplutura:
2 mere razalite + felii subtiri de mar pentru decor
1 cm ghimbir razalit fin
1/2 suc lamaie

1. Macinam nuca, apoi cu ajutorul mixerului facem un piure din mar si stafide. Amestecam nuca cu piureul de mere si adaugam condimentele si nuca de cocos pana cand vedem ca e mai solida compozitia. 

2. Razalim merele si ghimbirul si stropim totul cu sucul de la 1/2 lamaie. Amestecam bine.

3. Taiem un mar in 4 si feliem foarte subtire sferturile de mar. Stropim cu suc de lamaie ca sa nu se oxideze.

4. Montam prajitura in farfurie cu ajutorul unui inel de bucatarie. Intai punem doua linguri din amestecul de nuca si apasam si egalam compozitia in inel. Punem peste 2 linguri din compozitia de mere razalite si nivelam totul din nou.
Asezam feliutele de mar in cerc incepand de la exterior inspre interior, apasandu-le usor.  Ridicam usor inelul, presaram scortisoara si servim !
Savurati! Giovanna

reteta publicata intai pe www.ironteam.ro

No comments:

Post a Comment