Pages

Monday, August 29, 2011

Salata de somon afumat cu ananas



 Ingrediente:
  • rucolla
  • 100 gr somon afumat
  • 1/4 ananas
  • un mar
  • 2 fire ceapa verde
  • 5 linguri otet de mere
  • ulei de masline
  • susan negru (optional)
  • otet balsamic de smochine
  1. Intai de toate pregatim vinagreta de mere si ceapa. Taiem marul si ceapa, le punem intr-un bowl si peste adugam otetul de mere si uleiul de masline. Amestecam si punem deoparte.
  2. Intr-un bowl amestecam bucatile de ananas, rucolla, somon afumat si adaugam vinagreta de mar si ceapa verde.
  3. Presaram putin susan negru si otet balsamic de smochine.

Pofta buna! Giovanna

Thursday, August 25, 2011

File de merluciu si creveti cu vin licoros

 O reteta de peste cu un gust atat de surprinzator... niciodata nu m-as fi asteptat ca o mancare de peste sa aiba un gust oarecum dulceag... mm ... o mancare fff buna si apreciata de spanioli. Este o reteta destul de des repetata de mine. Sper sa o incercati.

Ingrediente:
  • file merluciu
  • creveti decorticati
  • ceapa
  • marar
  • vin licoros, dulce
  • smantana dulce pt gatit
  • ulei de masline
  • sare (optional)
 Ceapa o taiem marunt si o punem la prajit in putin ulei de masline. Nu lasam sa se prajeasca ci doar pana devine putin transparenta.

 Adaugam peste  fileurile de merluciu, mararul si putina sare, daca doriti. Cand pestele se desface tot in bucatele, este facut, adaugati si crevetii.

 Turnam peste si un putin vin licoros si lasam sa se gatesca si crevetii.

 Cand sunt facuti adaugati smantana dulce pt gatit si amestecati.

 Lasati sa fiarba putin ca sa se ingroase sosul.

 Serviti cu orez alb, simplu.

Pofta buna! Giovanna

Tuesday, August 23, 2011

Salata cu jambon, pere si nuca


 

Ingrediente:
  • 1/2 para
  • rucola si valeriana
  • nuca prajita fara adaos de grasime
  • 2 felii subtiri de jambon
  • branza veche, maturata
  • ulei masline
  • 2 grisine
  • miere de albine
  • piper rosu
  • rozmarin
  • acetto balsamico
  1.  Punem la fiert 2 linguri miere cu putina apa, rosmarin proaspat taiat marunt si boabe de piper rosu. Lasam sa fiarma doua minute si lasam sa se raceasca siropul.
  2. Prajim nuca fara adaos de grasime.
  3. Punem verdeturile pe un platou intins si aranjam peste feliile de para si bucatile de branza. Presaram nuca si punem siropul de miere peste branza. Stropim cu putin ulei de masline si acetto balsamico.
  4.  Infasuram doua grisine cu cele doua felii de jambon si le asezam langa salata.
Savurati! Giovanna

Monday, August 1, 2011

Salata de spanac, ou si sparanghel alb

Si pt ca aveam o punga se spanac desfacuta am zis sa incerc o alta varianta de salata cu spanac.
Foarte buna si aceasta varianta, mult mai subtila si de data aceasta fara arome stridente, fara contraste, o salata normala, care la mine mai rar se gaseste:))))


Ingrediente:

  • spanac proaspat
  • leurda
  • oua de prepelita fierte
  • un borcan/conserva de sparanghel alb
  • parmezan
Pentru vinagreta folosim: ulei de masline, o lingura de otet de vin, o lingurita de mustar cu boabe, patrunjel proaspat, sare si piper.
Asezam frunzele de spanac si leurda taiata bucati pe un platou intins, adaugam sparanghelul si ouale fierte taiate in jumatati. Peste radem bucati de parmezan si turnam vinagreta.
Pofta buna! Giovanna

Sunday, July 24, 2011

Ananas cu menta a la Jamie Oliver


mm...mmmm un dulce atat de buuuun si sanatooos...
Este o reteta vazuta de mult la TV la una din emisiunile lui Jamie Oliver si pe care o fac f des deoarce ne incanta paladarul de fiecare data si cum aici in Spania ananasul e atat de ieftin fata de romania:) l-am facut din nou.

Taiati ananasul in felii subtiri, preserati peste menta proaspata tocata si daca ananasul nu este f dulce presarati peste si putin zahar brun. Atat de simplu!!!!!!
si pe atat de buuuun!!!!! credeti-ma combinatia de menta cu ananas...mmm..
Giovanna

Friday, July 8, 2011

Penne cu ton la cuptor


 
Ingrediente:
  • 1 punga penne integrale sau nu:)
  • 2 conserve ton
  • 1 ceapa
  • 3 catei usturoi
  • 500 ml suc de rosii(bulion) sau conserva rosii
  • oregano(optional)
  • sare, piper
  • ulei de masline

Punem pastele la fiert cu sare si intre timp pregatim sosul.

Ceapa si usturoiul le taiem marunt si le punem intr-o tigaie cu putin ulei masline la foc mic/potrivit.
Amestecam putin ca sa aromam uleiul, nu lasam sa se prajeasca! max un min.

 Adaugam sucul de rosii, sare, piper si oregano si amestecam. Lasam pe foc pana scade si se formeaza un sos.

 Cand sosul este gata adaugam si cele 2 cutii de ton.

 Intr-o forma pentru cuptor punem pastele fierte peste care turnam sosul cu ton si amestecam bine. Punem tava la cuptor timp de 30 min dupa care servim:)


Puteti servi ca atare sau cu putina smantana dulce pentru gatit. 

Savurati! Giovanna

Wednesday, July 6, 2011

Salata de rosii cherry cu mozzarella

Ingrediente:

  • 500 gr rosii cherry
  • o bucata mozarella in zeama ei, taiata bucati mici
  • 1 lingura patrunjel verde taiat marunt
  • 1 lingura basilicum proaspat taiat marunt
  • ulei de masline
  • acetto balsamico
Spalati si taiati in jumatate rosiile cherry, dupa care intr-un bowl amestecati verdeturile cu ulei de masline si o lingura acetto balsamico. Turnati dressingul peste rosii si apoi presarati bucatele de mozzarela. Amestecati salata inainte de a servi doar, altfel culoarea inchisa a acetto-ului va face mozzarela maro si nu mai aveti coloristica placuta din poza.
Este o salata fff buna. Giovanna