Pages

Friday, March 30, 2012

Vinete cu mozzarella la cuptor


Ingrediente:
3 vinete
3 bile mozzarella
sare cu verdeturi italiene
passata de rosii
frunze de busuioc
ulei de masline
piper
ulei de masline
parmezan


1. Taiem vinetele felii si le prajim pe grill cu sare si verdeturi italiene si putin ulei de masline.
2. Taiem felii bilele de mozzarella.
3.  Intr-un vas rezistent termic, alternam sosul de rosii peste care punem frunze de busuioc proaspat cu vinete si mozzarella. Eu pun doua straturi din fiecare. Introducem in cuptorul preincalzit la 200 grade timp de 30 min.
Spre sfarsit scoatem vasul, presaram fulgi de parmezan si reintroducem la cuptor inca 3 minute pana se topeste si acesta.
 4. Decoram cu piper negru, frunze de busuioc si mai mult parmezan.

 
 Savurati!Giovanna

Monday, March 26, 2012

Turnulete de vinete cu branza de capra in sos de rosii raw


 Ingrediente:

1 vanata
1 rulou branza de capra cu ierburi provencale
3 rosii
1 catel de usturoi
cateva frunze de busuioc 
putin ulei de masline
sare cu ierburi

 1. Taiem vanata rondele. Stropim feliile cu putin ulei de masline si le condimentam cu sare si ierburi provencale  si le prajim pe tigaie grill.

2. Intre timp, taiem branza felii si pregatim sosul de rosii. In recipientul mixerului, punem rosiile, usturoiul, frunzele de busuioc si putin ulei de masline. Mixam totul pana cand obtinem sosul dorit.

3. Montam turnuletele alternand feliile de vinete cu cele de branza. Punem cateva linguri din sosul de rosii in jurul turnului si decoram cu busuioc. 
Super buuuun!!!!


Savurati! Giovanna

Friday, March 23, 2012

Budinca de lamaie / Pudding de limon

O reteta foarteee usoara si super rapida si extrem de delicioasa pentru iubitorii de lamaie.
Una riceta muy facil y rapida paro los que os gusta el limon.

Ingrediente/ Ingredientes:
- 2 lamaii cu coaja subtire/ limones con corteza/ piel fina
- 250 gr zahar pudra / azucar glass
- 70 gr unt / mantequilla
- 6 galbenusuri de ou / yemas
400 ml  smantana dulce / nata para cocinar
- 4 linguri amidon / maizena
- inghetata de vanilie, pentru servit / helado de vainilla para servir

 1. Preincalziti cuptorul la 160 /180 C / Precalentar el horno a 160/180 grados.
2.  Taiati lamaiile in 8 bucati si indepartati samburii. / Cortar los limones en 8 y retirar los huesos:)

 3. adaugati zaharul pudra si mixati pana obtineti o pasta omogena.
3. Anadir el azucar glass y batir hasta que obteneis una pasta.


 4. Adaugati restul ingredientelor si mixati. Pentru ca robotelul meu este mic nu mi-au incaput toate in el asa incat le-am transferat intr-un bowl si am folosit mixerul.
4. anadir el resto de los ingredientes y batir.


 5. Turnati compozitia in 6 forme individuale apte pentru a fi introduse la cuptor pe care le-ati uns cu putin unt inainte.
5. Verter la mezcla en 6 recipientes aptos para el horno que habeies untado con mantequilla previamente.
 
 6. Coaceti timp de 30 d eminute sau pana vedeti ca sunt facute.
6. cocer para 30 minutos o hasta que se ven listos.

Serviti cu inghetata de vanilie, obligatoriu!/ Servir con helado de vainilla. esto es imperativo!:)
Absolut delicioasa:) Una deliciaaa:)
Giovanna

Tuesday, February 21, 2012

Arroz a la Cubana / Orez cubanez


Este o mancare tipic cubaneza, se mai numeste si mancarea saracului:) pentru ca este foarte ieftina.
Este una din retele preferate ale Rebecai si prin urmare cu o frecventa mare facuta la noi in bucatarie.
Stiu ca poate o sa vi se para o combinatie prea ciudata, dar cum o mananca o natie intreaga in afara:) va dati seama ca rea nu poate fi:)
Ideea din spatele acestui blog este sa fie ca o carte de bucate pentru fiica mea, atunci cand va fi mare sa aiba toate retele copilariei ei la un loc, sa poata sa si le faca si singura daca doreste. Deci, una din mancarurile ei preferate nu avea cum sa lipseasca de pe blog:)

Ingrediente:

orez cu bob rotund, fiert simplu
1 cutie passata de rosii
o ceapa
2 catei usturoi
oua
banane
ulei masline
sare & piper

 Intai de toate, taiem bananele in jumatate si le prajim in putin ulei de masline si le rezervam pe farfurie.

 Apoi mai adaugam putin ulei de masline in tigaie si punem la prajit o ceapa taiata marunt si 2 catei de ustoroi. Nu alsam sa se prajeasca, doar cat sa devine sticloasa ceapa.

 Adaugam sosul de rosii, sare si piper si lasam sa scada. Intr-o alta tigaie prajim ouale. Cati comeseni atatea oua:)

Servim in felul urmator: punem orezul alb simplu, fiert in prealabil, pe farfurie si adaugam cateva linguri din sosul de rosii si alaturat punem banana prajita si oul prajit.
Este supeeeeer bunaaa si foarte sanatoasa. Noi o savuram de fiecare data cu maree placere.
Giovanna

Tuesday, February 14, 2012

Capsuni in ciocolata

O idee foarte simpla pentru un desert gustos impreuna cu cei iubiti: cutie de ciocolata plina de capsuni trasi in ciocolata.
Eu am folosit doar ciocolata alba, pentru ca fiica mea este alergica la cacao.
Spalati capsunii si ii uscati cu un prosop de hartie. 
Topiti ciocolata la microunde si apoi scufundati capsunii pana la jumatatea lor in ciocolata.
 Ii asezati pe hartie de copt si ii lasati sa se intareasca ciocolata.

 Puneti ciocolata ramasa intr-o punga, ii taiati varful putin si apoi trasati dungi peste caspuni.
Puneti la frigider sa se intareasca.
Pentru cutia de ciocolata, eu am folosit caserola de plastic in care am cumparat capsunii. Am imbracat-o toata in ciocolata si am pus-o cateva minute la congelator.

Cu grija scoateti cutia de ciocolata din forma de plastic si o folositi sa puneti capsunii glazurati in ea.

 
Deliciosi!!! 
Giovanna

Thursday, February 9, 2012

Spagheti integrale alla Norma




Ingrediente:
  • 2 vinete
  • spagheti integrale
  • 2 conserve rosii in bucati
  • 4 catei de usturoi
  • 1 chili verde
  • ulei de masline
  • oregano uscat
  • basilicum proaspat
  • sare & piper
  • parmezan sau o branza uscata sarata (optional)
Punem pastele la fiert conform instructiunilor de pe ambalaj.

Spalam si taiem vinetele cubulete. Le punem la prajit in ulei de masline cu mult oregano si sare si piper dupa gust. Eu le prajesc sub capac, astfel se fac mult mai repede.

Cand vinetele s-au inmuiat, adaugam chiliul verde si usturoiul taiat rondele. Lasam sa se prajeasca inca 1 minut, dupa care adaugam consevele de rosii. Amestecam si lasam sa fiarba inca 20 minute sa mai scada putin apa din rosii. La sfarsit adaugam busuioc proaspat si mai alsam 2 minute pe foc.

 Strecuram pastele, le puem in farfurie si adaugam peste bunatatea de sos de rosii cu vinete.
Serviti cu branza peste, sau ca atare!


Savurati! Giovanna

Friday, February 3, 2012

Salata cu branza Camembert, mere si pere

  
 Ingrediente:
  • rucola, valeriana
  • 1 mar verde
  • 1 para
  • branza Camembert
  • 1/2 lamaie
  • stafide
  • nuca prajita
  • ulei de nuca
  • acetto balsamico crema
Asezati valeriana si rucola in farfurie.
Taiati marul si para felii subtiri si stropiti-le cu zeama de lamaie.
Intr-o tigaie grill, prajiti branza intreaga fara sa o taiati si nuca.
 Taiati branza si asezati-o in farfurie. Adaugati feliile de mar si para, si presarati peste nuca si stafide.
Stropiti cu ulei de nuca si crema de acetto balsamico.

Savurati! Giovanna