Pages

Tuesday, October 7, 2014

Salata Caprese

 Ingrediente:

mozzarella
rosie mare
busuioc
ulei de masline
acetto balsamico
piper 

Taiem mozzarella si rosia felii, presaram busuioc proaspat si piper negru; stropim cu putin ulei de masline si acetto balsamico.
Atat de simplu!!!! 
Ideal pt o cina usoara si plina de proteina, o bila de mozzarela avand peste 20 gr proteina:)

Savurati! Giovanna

Friday, September 26, 2014

Gyros de curcan cu tzatziki de ardei

 Ingrediente:

1 lamaie
frunzulite de cimbru
oregano tocat
sare & piper
ulei de masline
5 catei de usturoi
500 gr file de piept de curcan
1/2 varza
1 ardei kapia rosu
iaurt grecesc
 1. Amestecam sucul de la lamaie cu oregano, cimbru, sare si piper, ulei de masline si 4 catei de usturoi pisati. Taiem carnea in fasii si le amestecam bine cu marinata. Acoperim si lasam la frigider 30 de minute.
2. Se scurge marinata si carnea se aseaza intr-un vas termorezistent. Incalzim cuptorul la 200 de grade si punem curcanul la cuptor pana cand este rumenit.
3. Pregatim tzatziki-ul: Taiem varza marunt si o saram. Taiem fasii ardeiul rosu si pisam ultimul catel de usturoi. Amestecam toate ingredientele cu iaurtul grecesc.

 Servim fasiile de carne peste varza cu tzatziki.
Extraordinar de bun!

Savurati! Giovanna

Sunday, September 21, 2014

Shakshuka

 Ingrediente:

3 ardei rosii
300 gr piept de pui
1 conserva rosii taiate in cuburi
1 ceapa mare
3 catei de usturoi
3 linguri ulei de masline
sare &piper
cimbru
2 oua intregi + 2 albusuri

1. Se toaca ceapa si usturoiul si se calesc putin in uleiul de masline. Se taie pieptul de pui cubulete, se adauga cepei si se prajeste.

2. Taiem ardeii fasii si ii adaugam in tigaie cand puiul este prajit. Adaugam putina apa, sare si piper si lasam sa fiarba la foc moderat aproximativ 10 minute. Adaugam conserva de rosii si frunzulitele de cimbru. Lasam sa fiarba 5 minute.

3.  Se bat ouale si se toarna in tigaie lasandu-se sa fiarba in sosul de rosii. 

 Serviti in lipie sau ca atare.

Savurati! Giovanna 

Reteta publicata intai pe Ironteam.ro

Thursday, August 28, 2014

Smochine cu branza de capra

 Ingrediente:
smochine
branza de capra taiata cubulete
menta
iaurt grecesc
miere de rozmarin
ulei de masline

Taiem frunzele de menta si le amestecam in iaurt. Spalam si taiem smochinele in 4, le asezam pe un platou. Adaugam bucatile de branza si turnam peste iaurtul cu  menta. asezonam cu ulei de masline si miere de albine.
Fenomenal!:)
Savurati! Giovanna
Reteta publicata intai pe IRONTEAM.RO

Spagheti integrale cu ciuperci



Ingrediente:

 400 gr ciuperci feliate
spagheti integrale
1 legatura usturoi verde
200 ml smantana dulce
1 legatura patrunjel verde proaspat
ulei de masline
sare & piper

Intai de toate, punem pastele la fiert conform instructiunilor de pe ambalaj si pregatim sosul de ciuperci.

 Punem ciupercile la prajit in putin ulei de masline si adaugam usturoiul taiat rondele. Lasam sa se prajeasca putin.

 Adaugam patrunjelul proaspat.

Adaugam smantana dulce. Saram si piperam dupa gust.

Strecuram pastele si le adaugam peste sos. Amestecam bine si servim calde.

Savurati! Giovanna

Thursday, August 14, 2014

Merluciu cu scoici si mazare

 Ingrediente:

file de merluciu
~ 300 gr scoici
2 catei usturoi
ulei de masline
1 pahar de vin alb
 mazare congelata
patrunjel
sare, piper

1.  Curatam scoicile si le punem in apa cu sare aprox 20 min.

2. Taiem usturoiul rondele, il punem la prajit in putin ulei de masline.  Adaugam fileul de merluciu, putina apa si un pahar de vin alb. Adaugam si mazarea, saram si piperam si lasam sa fiarba totul aproximativ 20 de minute.

3. Punem si scoicile in tigaie si lasam sa mai fiarba cateva minute pana cand se deschid. Cele ce nu se deschid se arunca!!!!

4. Presaram patrunjel proaspat  si servim cald.
Foarte bun!

Savurati! Giovanna

Reteta publicata intai pe www.ironteam.ro

Tuesday, August 12, 2014

Midii cu ierburi si rosii uscate


Ingrediente: 

Carne de midii
rosii uscate la borcan
1 lamaie
busuioc, oregano, cimbru
ulei de masline
sare & piper

1. Midiile le fierbem la abur le curatam si rezervam carnea, sau folosim deja curatate si congelate.

2. Punem midiile intr-un recipient de plastic cu capac, stoarcem peste o lamaie, adaugam peste ierburile tocate marunt si rosiile uscate. Turnam putin ulei de masline, saram si piperam dupa gust. Amestecam totul si punem capacul si lasam la frigider minim 4 ore inainte de a le servi.

Savurati! Giovanna