Pages

Sunday, May 29, 2011

Tarta cu telemea, leurda si rosii cherry in crusta de mei

 Ingrediente:

 100 gr mei decorticat
oregano uscat
1 ou + 6 albusuri de ou
100 - 150 gr telemea de capra razalita
2 legaturi leurda
rosii cherry
sare & piper

 1. Punem meiul la fiert in apa cu sare. Dupa ce a fiert il strecuram de apa si il amestecam cu un ou si oregano uscat.  Ungem o forma termorezistenta cu ulei si o tapetam cu compozitia de mei. Ridicam usor si pe peretii vasului si introducem forma la cuptor timp de 15 minute.
2. Batem usor cele 6 albusuri de ou si le amestecam cu temeleaua razalita, leurda taiata bucati si putin piper negru.
3. Scoatem crusta de la cuptor si turnam compozitia peste. Taiem cateva rosii cherry in jumatate si le punem deasupra. Introducem din nou totul la cuptor si lasam pana cand vedem ca se rumeneste usor.


Savurati! Giovanna

Thursday, May 12, 2011

Tagliatelle, aglio, olio e peperoncino

 Intr-o tigaie punem putin ulei de masline, un ardei iute taiat rondele si le punem la prajit. Dupa putin timp adaugam si usturoiul taiat rondele. Mai prajim putin si adaugam pastele fierte in prealabil. 
Atata tot!!!
Sunt super bune, simple si gustoase pt cine apreciaza pastele. Eu am folosit tagliatelle negre facute in casa cu cerneala de calamar.
Pofta buna! Giovanna

Monday, April 18, 2011

Piept de pui in nuca de cocos cu garnitura de praz si ananas


Ingrediente:
  • piept de pui file
  • 1 ou+ 2 albusuri
  • nuca de cocos
  • sare, piper
  • 3 fire de praz
  • 1 conserva ananas bucatele
  • 2 sau 3 ardei cayenne
  • 3 linguri ulei de cocos
1. Fileul de pui il trecem prin amestecul de ou cu sare si piper si apoi prin nuca de cocos. Asezam fileurile pe o tava tapetata cu hartie de copt si introducem tava la cuptor pana cand cocosul devine auriu maroniu.
2. Intre timp, taiem prazul inele, punem peste uleiul de cocos si ardei cayenne uscat. Lasam sa se prajeasca cateva minute. Cand prazul devine sticlos, adaugam conserva de ananas cu suc cu tot si lasam sa fiarba pana ce scade sucul de ananas.
Savurati! Giovanna

Thursday, February 24, 2011

aperitiv cu somon afumat si avocado

 Pisam un avocado pana se face pasta, adaugam o ceapa rosie mica taiata marunt, capere dupa gust si putin suc de lamaie ca sa prevenim oxidarea avocadoului.
Pe paine neagra de secara, punem putin din pasta rezultata, punem deasupra o bucata somon afumat si decoram cu o capera:)
yummy...

Giovanna

Tuesday, February 22, 2011

Cartofi frantuzesti

Ingrediente: 
  • cartofi fierti in coaja
  • oua fierte
  • cas/branza razalit(a)
  • smantana dulce! 
  • sare si piper
Decojim cartofii si curatam ouale, apoi intr-un vas termorezistent uns in prealabil cu putin unt, punem un strat de cartofi taiati rondele subtiri,peste saram si piperam, apoi un strat de oua fierte taiate felii subtiri, presaram cas si punem putina smantana dulce. (Eu folosesc intodeauna smantana dulce, pentru ca nu schimba gustul mancarii cu nimic. Cea fermentata o folosesc doar la ciorbe.)
Apoi repetam straturile inca odata si introducem la cuptor vasul pana ce casul de deasupra incepe sa se rumeneasca o idee.
Eu nu am mai avut rabdare:) l-am tinut doar 15 min. ne era tare foame:))) 
Pofta buna! Giovanna

Sunday, February 13, 2011

Chocolate body paint

Si pentru ca maine este Valentine's day va propun o reteta homemade  de chocolate body paint:)
Eu am facut 3 gusturi: cafea, menta si iute

In 3 craticioare punem cate 100 ml de frisca. In prima adaugam 2 lingurite de cafea ness, in a doua punem o legatura de menta iar in a treia 3 ardei cayenne. Le punem pe foc pana cand fierb dupa care le lasam aprox 15 minute ca toate aromele sa patrunda bine in frisca. 
Frisca cu menta si ardei cayenne o strecuram si apoi punem cate o tableta de ciocolata cu lapte (sau amaruie daca va place) in fiecare si le punem din nou pe foc, amestecand pana se topeste ciocolata.
Turnati fiecare crema de ciocolata intr-un recipient, iar apoi va folositi voi imaginatia:)
Nu uitati de pensula!!!:)
Eu am pus ingredientul secret in fata fiecarui recipient doar pt voi, dar sa nu faceti asta. Astfel va trebui sa ghiciti ce este fiecare gustand-o.
  Have fun!

Monday, February 7, 2011

Ananas la cuptor cu nuca de cocos si miere


 Inrediente: un ananas proaspat taiat rondele, o lamaie, nuca de cocos, miere de albine, inghetata de vanilie cu bourbon.

 Am amestecat sucul de lamaie cu 2 linguri miere de albine. Am asezat rondelele de ananas in vase apte pt a fi introduse la cuptor, am pus peste amestecul de lamaie cu miere si am presarat nuca de cocos rasa.

 Le-am lasat la cuptor 30-40 minute.

Am servit ananasul cu inghetata de vanilie si bourbon. Am decorat cu frunze de menta. 

Suuuuper buuuuun!!! 
Va recomand sa incercati acest desert Vietnamez descoperit in bucataria unei gourmande din Chile.
Giovanna