Pages

Tuesday, February 21, 2012

Arroz a la Cubana / Orez cubanez


Este o mancare tipic cubaneza, se mai numeste si mancarea saracului:) pentru ca este foarte ieftina.
Este una din retele preferate ale Rebecai si prin urmare cu o frecventa mare facuta la noi in bucatarie.
Stiu ca poate o sa vi se para o combinatie prea ciudata, dar cum o mananca o natie intreaga in afara:) va dati seama ca rea nu poate fi:)
Ideea din spatele acestui blog este sa fie ca o carte de bucate pentru fiica mea, atunci cand va fi mare sa aiba toate retele copilariei ei la un loc, sa poata sa si le faca si singura daca doreste. Deci, una din mancarurile ei preferate nu avea cum sa lipseasca de pe blog:)

Ingrediente:

orez cu bob rotund, fiert simplu
1 cutie passata de rosii
o ceapa
2 catei usturoi
oua
banane
ulei masline
sare & piper

 Intai de toate, taiem bananele in jumatate si le prajim in putin ulei de masline si le rezervam pe farfurie.

 Apoi mai adaugam putin ulei de masline in tigaie si punem la prajit o ceapa taiata marunt si 2 catei de ustoroi. Nu alsam sa se prajeasca, doar cat sa devine sticloasa ceapa.

 Adaugam sosul de rosii, sare si piper si lasam sa scada. Intr-o alta tigaie prajim ouale. Cati comeseni atatea oua:)

Servim in felul urmator: punem orezul alb simplu, fiert in prealabil, pe farfurie si adaugam cateva linguri din sosul de rosii si alaturat punem banana prajita si oul prajit.
Este supeeeeer bunaaa si foarte sanatoasa. Noi o savuram de fiecare data cu maree placere.
Giovanna

Tuesday, February 14, 2012

Capsuni in ciocolata

O idee foarte simpla pentru un desert gustos impreuna cu cei iubiti: cutie de ciocolata plina de capsuni trasi in ciocolata.
Eu am folosit doar ciocolata alba, pentru ca fiica mea este alergica la cacao.
Spalati capsunii si ii uscati cu un prosop de hartie. 
Topiti ciocolata la microunde si apoi scufundati capsunii pana la jumatatea lor in ciocolata.
 Ii asezati pe hartie de copt si ii lasati sa se intareasca ciocolata.

 Puneti ciocolata ramasa intr-o punga, ii taiati varful putin si apoi trasati dungi peste caspuni.
Puneti la frigider sa se intareasca.
Pentru cutia de ciocolata, eu am folosit caserola de plastic in care am cumparat capsunii. Am imbracat-o toata in ciocolata si am pus-o cateva minute la congelator.

Cu grija scoateti cutia de ciocolata din forma de plastic si o folositi sa puneti capsunii glazurati in ea.

 
Deliciosi!!! 
Giovanna

Thursday, February 9, 2012

Spagheti integrale alla Norma




Ingrediente:
  • 2 vinete
  • spagheti integrale
  • 2 conserve rosii in bucati
  • 4 catei de usturoi
  • 1 chili verde
  • ulei de masline
  • oregano uscat
  • basilicum proaspat
  • sare & piper
  • parmezan sau o branza uscata sarata (optional)
Punem pastele la fiert conform instructiunilor de pe ambalaj.

Spalam si taiem vinetele cubulete. Le punem la prajit in ulei de masline cu mult oregano si sare si piper dupa gust. Eu le prajesc sub capac, astfel se fac mult mai repede.

Cand vinetele s-au inmuiat, adaugam chiliul verde si usturoiul taiat rondele. Lasam sa se prajeasca inca 1 minut, dupa care adaugam consevele de rosii. Amestecam si lasam sa fiarba inca 20 minute sa mai scada putin apa din rosii. La sfarsit adaugam busuioc proaspat si mai alsam 2 minute pe foc.

 Strecuram pastele, le puem in farfurie si adaugam peste bunatatea de sos de rosii cu vinete.
Serviti cu branza peste, sau ca atare!


Savurati! Giovanna

Friday, February 3, 2012

Salata cu branza Camembert, mere si pere

  
 Ingrediente:
  • rucola, valeriana
  • 1 mar verde
  • 1 para
  • branza Camembert
  • 1/2 lamaie
  • stafide
  • nuca prajita
  • ulei de nuca
  • acetto balsamico crema
Asezati valeriana si rucola in farfurie.
Taiati marul si para felii subtiri si stropiti-le cu zeama de lamaie.
Intr-o tigaie grill, prajiti branza intreaga fara sa o taiati si nuca.
 Taiati branza si asezati-o in farfurie. Adaugati feliile de mar si para, si presarati peste nuca si stafide.
Stropiti cu ulei de nuca si crema de acetto balsamico.

Savurati! Giovanna

Sunday, January 29, 2012

Spaghete cu somon si creveti

Punem intr-o tigaie 500 gr somon si 300 gr creveti decoraticati la prajit cu o lingura ulei masline.

 Adaugati sare de mare si piper rosu boabe si lasati sa se prajeasca ingredientele.

 Cand sunt facuti adaugati o cutie de mascarpone si amestecati.

Serviti cu spaghete fierte conform instructiunilor de pe ambalaj.
Foarte bun.
Giovanna

Friday, January 27, 2012

Salata de portocale si curmale


Ingrediente:

3 portocale rosii mici taiate felii
3 curmale, fara sambure, feliate
menta proaspata
1 lingura apa de trandafir (sau apa de flori de portocal)
seminte de canepa, optional

Taiem toate ingredientele si le asezam in farfurie. Turnam peste o lingura de apa de trandafir si presaram semintele de canepa. Savurati!!! 
Nu omiteti apa de trandafir, e ceea ce face atat de speciala aceasta combinatie.
Dulceata curmalelor, racoarea mentei, prospetimea plina de vitamine a portocalelor si o aroma florala peste toate acestea...un vis:)!

Savurati! Giovanna

Monday, January 23, 2012

Ficatei de pui caramelizati si salata de rucola

Acum ca trebuie sa scriu reteta, doar gandindu-ma la ea salivez:)
Este modul meu preferat de a manca ficateii. Trebuie neaparat sa incercati aceasta reteta:)


Ingrediente:

  • 500 gr ficatei de pui
  • 1- 2 ardei piscatori
  • zahar
  • patrunjel proaspat
  • rucola
  • ulei  de masline
  • acetto balsamico
  • sare si piper
1.  Intr-o tigaie puneti o pelicula subtire de zahar si lasati la foc mic sa se caramelizeze. Cand zaharul s-a caramelizat, adaugati ficateii curatati si ardeiul piscator taiat rondele. Ii intoarceti cu grija de pe o parte pe alta sa nu se rupa.
 2. Cand sunt facuti adaugam un pumn de patrunjel verde si saram si piperam dupa gust.

3. Servim alaturi de un pumn de rucola stropita cu ulei de masline si acetto balsamico.


Savurati! Giovanna