Pages

Friday, May 29, 2015

Tarta de banane cu afine raw vegan

 Ingrediente:

150 gr nuca macinata
un pumn stafide lasate la inmuiat
250 gr nuca caju lasata la inmuiat cu o noapte inainte
2 banane
1 pumn afine
1/2 cana lapte de cocos
 
 1. Intai de toate pisam stafidele cu mixerul vertical si amestecam pasta obtinuta cu nuca macinata. Punem amestecul intr-un inel de bucatarie si apasam cu lingura. Il punem la congelator pana cand pregatim stratul de crema.

2. In recipientul mixerului vertical punem nucile caju, strecurate de apa, laptele de cocos, bananele si afinele si mixam totul pana cand obtinem o crema fina. Turnam crema peste blat, si punem din nou la congelator tarta cateva ore.

 3. Incalzim inelul cu flacara de bucatarie sau cu un uscator de par si il indepartam cu grija. Lasam tarta aproximativ 20 de minute la temperatura camerei inainte de o taia.


Decorati dupa gustul vostru, cu ce aveti la indemana si savurati!
Giovanna 

Wednesday, May 20, 2015

Budinca chia cu banane si afine

 Ingrediente:

1 cana lapte de cocos 
4 linguri cu varf de chia
2 banane
1 pumn de afine

Blend-uim:) laptele de cocos cu o banana si afinele. Turnam laptele obtinut intr-un bol si adaugam semintele de chia, amestecam si lasam la inmuiat minim 30 de minute.
Taiem cea de a doua banana in felii si aranjam budinca si feliile de banane intr-un pahar sau bol de sticla.
 

Savurati!Giovanna

Tuesday, May 12, 2015

Morcovi copti cu sos de iaurt si ierburi

 Ingrediente:

2 legaturi morcovi noi
 300 gr iaurt grecesc
2 legaturi leurda
menta si busuioc proaspat
seminte dovleac
ulei de masline
sare & piper
ulei de dovleac (optional)

 1. Taiem frunzele morcovilor si ii spalam bine. Tapetam tava de la cuptor cu hartie de copt si asezam morcovii uzi in tava. Picuram putin ulei de masline peste, saram si piperam. Introducem tava la cuptor timp de 20 min , dupa care intoarcem morcovii si ii mai lasam 20 minute aproximativ.

2. Intre timp, cu ajutorul mixerului vertical facem o pasta din leurda si restul ierburilor cu putin ulei de masline. Amestecam pasta cu iaurtul grecesc si condimentam dupa gust. Eu nu am pus nimic.

3. Scoatem morcovii de la cuptor, ii asezam pe un platou si turnam peste sos de iaurt cu ierburi. Presaram cateva seminte de dovleac si frunze de busuioc si picuram putin ulei de dovleac.
Simplu, light, fenomenal!!!!!

Savurati! Giovanna

reteta publicata intai pe www.ironteam.ro

Tuesday, May 5, 2015

Lapte de cocos

Avem nevoie de o nuca de cocos, apa si un blender.
 Ultra rapid, extrem de sanatos si fenomenal la gust!!!!!!!
Rugam sotul sa ne sparga nuca de cocos in doua:) strecuram apa de cocos si o punem si pe aceasta in blender. Curatam nuca de cocos de partea lemnoasa astfel incat sa ramana numai pulpa alba si o punem in blender. Adaugam 2 cani apa calduta si pornim aparatul. 
Dupa aproximativ 2 minute oprim si strecuram bine de tot laptele si nuca, apasand cu o lingura pulpa ramasa sa iasa tot laptele din ea. 
Vom obtine o cana si jumatate de lapte de cocos si muuulta nuca de cocos razalita:) pe care le folosim in retele noastre.

Savurati! Giovanna

Wednesday, April 8, 2015

Tortilla de ciuperci si leurda

 Si pentru ca adoram tortilla de patatas, m-am gandit sa fac o varianta fara cartofii pe care ii evit in ultima vreme:), iar leurda nu putea lipsi:))

Ingrediente:

4 oua + 5 albusuri
1 kg ciuperci
3 legaturi leurda
sare
putin ulei de masline

1. Curatam si feliem ciupercile  si le punem la prajit intr-o tigaie. Vor lasa multa apa, le lasam sa fiarba pana cand se evapora toata apa.

2. Intre timp batem ouale cu albusurile si adaugam sare si leurda spalata si taiata marunt. 

3. Cand s-a evaporat toata apa de pe ciuperci, mai adaugam putin ulei de masline peste si turnam compozitia de oua. Punem capac deasupra si dam focul la minim. Cand vedem ca este aproape facuta, intoarcem tortilla pe capac, si o punem inapoi la prajit pe cealalata parte. Mai lasam 5 minute si o putem servi.

Savurati! Giovanna

Monday, April 6, 2015

Gluten free pizza cu blat din mei

De data aceasta am ales meiul ca si baza pentru pizza noastra, si a fost o alegere inspirata! A savurat-o si fiica mea cea anti healthy food:), deci a fost foarte gustoasa.

Pe scurt, Meiul constituie o sursă excelentă de fier, complexul de vitamine B şi fibre. Oferă proteine cu puţine calorii şi conţine totodată cantităţi importante de siliciu, magneziu, potasiu şi o cantitate moderată de vitamina E. Ca majoritatea seminţelor şi cerealelor integrale, meiul este foarte bogat în enzime digestive. Meiul nu conţine gluten, motiv pentru care poate fi consumat fără grijă de persoanele cu intoleranţă la gluten sau la alte cereale care provoacă alergii.
Asadar, sa il folosim!

Ingrediente:

100 gr mei decorticat
oregano uscat
2 oua
sare si piper

pentru topping:
 
3- 4 linguri de sos de rosii cu busuioc
rosii cherry
ciuperci
dovlecel
branza de capra
busuioc proaspat

1. Fierbem meiul in apa cu sare si il strecuram. Lasam sa se raceasca putin, apoi il amestecam cu doua oua, oregano uscat si piper negru macinat. Punem amestecul intr-o tava de pizza si introducem blatul la cuptor la temperatura maxima timp de 15 minute.

2. Scoatem blatul si intindem peste sosul de rosii, pe care il facem noi cu ceapa, usturoi, ulei de masline si mult busuioc, sau cumparat:) si presaram toppingurile care ne plac. Eu de data asta am mers cu ce aveam prin frigider:) dar feel free sa o faceti pe placul vostru, sau dupa frigiderul vostru:)
Introduceti totul din nou la cuptor inca 20 minute si savurati linistiti bunatate de pizza fara gluten!!!


Savurati! Giovanna

reteta publicata intai pe www.ironteam.ro

Monday, March 16, 2015

Mojito pancakes cu ricotta si zmeura - the healthy way

 Ingrediente:

 2 albusuri
1 banana
3 linguri seminte de canepa macinate
1 pumn de menta proaspata
1/2 lingurita de matcha, optional
coaja si sucul de la 1 lime
1 lingura ricotta
1 pumn zmeura congelata
1 lingura melasa

 1. Intai de toate punem zmeura cu melasa si o lingura de apa la fiert. Lasam sa se ingroase putin sosul. Rezervam.
2. Amestecam restul ingredientelor cu ajutorul mixerului vertical.
3. Ungem o tigaie de teflon cu putin ulei de cocos si turnam 3 gramajoare de aluat si lasam sa se prajeasca pana cand vedem gauri si bule in aluat. 
Intoarcem cu grija pancakes-urile pe cealalta parte si mai lasam putin la prajit.

 4. Serviti cu o lingura de ricotta si sos de zmeura peste.
Fenomenaaaal!!!!!

Savurati! Giovanna