Pages

Tuesday, February 21, 2012

Arroz a la Cubana / Orez cubanez


Este o mancare tipic cubaneza, se mai numeste si mancarea saracului:) pentru ca este foarte ieftina.
Este una din retele preferate ale Rebecai si prin urmare cu o frecventa mare facuta la noi in bucatarie.
Stiu ca poate o sa vi se para o combinatie prea ciudata, dar cum o mananca o natie intreaga in afara:) va dati seama ca rea nu poate fi:)
Ideea din spatele acestui blog este sa fie ca o carte de bucate pentru fiica mea, atunci cand va fi mare sa aiba toate retele copilariei ei la un loc, sa poata sa si le faca si singura daca doreste. Deci, una din mancarurile ei preferate nu avea cum sa lipseasca de pe blog:)

Ingrediente:

orez cu bob rotund, fiert simplu
1 cutie passata de rosii
o ceapa
2 catei usturoi
oua
banane
ulei masline
sare & piper

 Intai de toate, taiem bananele in jumatate si le prajim in putin ulei de masline si le rezervam pe farfurie.

 Apoi mai adaugam putin ulei de masline in tigaie si punem la prajit o ceapa taiata marunt si 2 catei de ustoroi. Nu alsam sa se prajeasca, doar cat sa devine sticloasa ceapa.

 Adaugam sosul de rosii, sare si piper si lasam sa scada. Intr-o alta tigaie prajim ouale. Cati comeseni atatea oua:)

Servim in felul urmator: punem orezul alb simplu, fiert in prealabil, pe farfurie si adaugam cateva linguri din sosul de rosii si alaturat punem banana prajita si oul prajit.
Este supeeeeer bunaaa si foarte sanatoasa. Noi o savuram de fiecare data cu maree placere.
Giovanna

1 comment: