Pages

Monday, April 8, 2013

File de merluciu cu portocale pe pat de morcovi

Super buuun!

Ingrediente (pt 4 portii):

800 gr file de merluciu
1 kg de morcovi
2 portocale
piper & sare
3 linguri ulei de portocale si chimion
1 lingura miere de flori de portocal
1 cub legume
cateva fire de chives/arpagic

 Mai intai de toate taiem fileul bucati, preseram peste coaja rasa de la o portocala, piper si sucul de la 1 portocala. Lasam cel putin 10 min la marinat.

In timp ce pestele se marineaza, curatam morcovii si ii razalim.
Ii punem la calit in uleiul de protocale si chimion si adaugam peste 1 lingura de miere de albine din flori de portocal.
Lasam la prajit nu mai mult de 2 minute si adaugam peste 1 cana de apa si 1 cub de legume.

 Adaugam bucatile de peste si alsam sa fiarba pna cand scade toata apa si pestele este facut.

 La sfarsit adaugam arpagicul taiat bucati si feliile de la cea de a doua portocala.

Savurati! Giovanna

No comments:

Post a Comment