Ingrediente pt 4 portii:
250 gr linte verde
1 mar verde, feliat subtire
1 ceapa rosie
25 gr nuci tocate si prajite
2 linguri patrunjel proaspat
1 mana de rucolla
Pentru vinagreta:
2 linguri ulei de nuca
2 linguri otet din vin rosu
1 lingurita de mustar de Dijon
1 catel de usturoi pisat
1. Pune lintea la fiert la foc mic pana cand este bine fiarta si se evapora tot lichidul. Lasa-o sa se raceasca putin.
2. Intr-un bowl pune feliile de mar, ceapa, patrunjelul si rucola. Adauga si lintea. Presara peste nucile prajite.
3. Amesteca ingredientele de la vinagreta si toarna dressingul peste salata.
300 cal/portie
Savurati! Giovanna
Pe lângă fibrele și proteinele pe care le conţine, lintea mai are în componență fier, calciu, vitamina B, carbohidrați, fosfor, magneziu, acid folic, iar grăsimi doar în cantitate foarte mică. Lintea nu conține colesterol. Consumând-o în combinație cu cereale (ex. orez), se obține ceea ce se numește o "proteină completă". Asta înseamnă că oferim organismului nostru proteinele pe care le poate procura numai din alimentație (având în vedere că o parte din proteinele umane necesare sunt produse de organism, iar restul trebuie completat prin dietă).
ŞTIAI CĂ… … o porţie de linte oferă 60% din cantitatea zilnică de fier?
No comments:
Post a Comment