Pages

Friday, December 9, 2011

Pulpe de pui pe sare si cartofi cu cimbru si busuioc la cuptor

 Pentru a pregati pulpele pe sare la cuptor aveti nevoie de sare grunjoasa, mare, oregano uscat, si 5-6 catei de usturoi taiati felii. Amestecati toate ingredientele intr-un vas ce poate fi introdus al cuptor si asezati peste pulpele de pui
Sfat: nu va zgarciti la sare:), caci pulpele vor lasa multa apa si trebuie sa aveti un strat suficient de gros ca sa absoarba apa si pulpele sa ramana pe sare. Altfel, vor inota intr-o saramura:))

 Reteta cartofilor am luat-o de la cine credeti????
Antoninaaa... bineinteles:) de pe blogul ei Dulcegarii culinare.Tot ceea ce va povesteste ea acolo este atat de adevaraaaat... chiar or sa va bata vecinii la usa:)) Cartofii astia sunt absolut dementiali. Noi i-am mai facut de 3 ori de cand pozele cu pricina:)
ITI MULTUMIM DIN NOU ANTONINA!!!!

 Cartofii ii curatati, spalati si ii taiati in bucati mari. Ii puneti intr-o tava de cuptor, tapetata cu hartie de copt, asa uzi cum sunt si presarati peste sare de mare. Cand tapetati tava sa folositi o bucata mare de hartie, avand grija sa acoperiti si peretii tavei, sa nu cumva sosul de pe cartofi sa ajunga sub ea:)

 Si acum pentru minuneaaaa de sos, aveti nevoie de 5 fire busuioc, un manunchi de cimbru proaspat( eu aici am folosit uscat, dar de atunci i-am facut si cu cimbru proaspat si este muuult mai buuun), 5 catei usturoi, 1 lingura mare unt arahide, 150 gr unt, 2 linguri zahar brun,
 Puneti toate ingredientele intr-un blender, si le amestecati pana cand obtineti o pastaaaa.... dementiala... da, da, sa o gustati va rog!


 Puneti toata pasta peste cartofi si apoi cu mainile o intindeti si amestecati peste toti cartofii. Puteti sa va lingeti pe degete dupa ce ati terminat:))) 
Puneti o folie de aluminiu peste tava si o puenti la cuptor timp de 40 min. La sfarsit eu am luat folia de aluminiu si i-am mai lasat vreo 10 min.
 
Am servit impreuna cu ardei copti. yummyyyyyyyyy!!!!!!!!!!!

Pofta buna! Giovanna

Tuesday, December 6, 2011

Sandwich cu somon afumat in lipie

 Amestecam branza Philadelphia cu creme fraiche si cu marar proaspat. O intindem pe lipie si punem peste felii de somon afumat. Stoarcem o bucata d elamaie peste somon. Adaugam o fasie de castravete si doua de avocado si apoi rulam lipia.
Si asa avem un sandwich foarte buuun si f sanatos. Noua ne place foarte mult. Eu i-l pun Rebecai si la scoala, doar ca al ei este fara marar:)
 deliciiooos
Pofta buna! Giovanna

Thursday, December 1, 2011

Lapte de pasare


Toata copilaria intr-un singur bol!
Asa se rezuma cat mai bine acest dulce. Am crescut cu el, iar acum ne crestem copii cu el, mai rar ce e drept:)

Ingrediente:

1 l + 1 pahar lapte 3,5 % grasime
6 oua
8 lg zahar
1 praf de sare
1 baton vanilie
2 linguri amidon

1. Separam galbenusurile de albusuri. Batem albusurile cu putina sare pana se formeaza varfuri, iar apoi adaugam doua linguri de zahar si le mai batem putin.

2. Intr-un alt vas amestecam galbenusurile, cu zaharul ramas, amidon si un pahar de lapte.

3. Punem la fiert, la foc mic,  laptele cu batonul de vanilie, crestat si semintele razuite din interior. Cand laptele incepe sa fiarba, adaugam cu lingura spuma din albusuri. Le fierbem putin si pe o parte si pe alta apoi le scoatem intr-un vas termorezistent, si repetam operatiunea pana cand terminam toata spuma. Lasati spatiu intre norisorii de albus, isi vor mari volumul la fierbere.

4.  Dupa ce am scos si ultimul norisor, adaugam la lapte amestecul de galbenus. Amestecam in continuu pana cand se ingroasa putin compozitia.

 Turnam in boluri, punem peste albusurile si asteptam sa se raceasca, daca putem:)
Un desert preferat in multe case.


Savurati! Giovanna

Sunday, November 27, 2011

Salata cu branza de capra si rodie



Ingrediente:
  • rucola
  • 1 rodie
  • branza de capra cu verdeturi
  • menta

Pentru dressing am folosit:
  • sucul si coaja de la 1/2 lime
  • 1 lingurita miere de avocado
  • 1 lingurita pudra de avocado
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1/2 lingurita piper negru macinat
Asezam pe un platou intins rucola si menta. Preseram peste samburii de rodie si taiem branza de capra in rondele si o asezam peste salata.
 Amestecam ingredientele enumerate la dressing si stropim salata cu el.
Savurati!Giovanna

Sunday, November 20, 2011

Smochine cu miere si ricotta



 Ingrediente:
  •  smochine proaspete
  • coaja si sucul de la un lime
  • miere de flori de portocal
  • ricotta
  • fistic
Spalam smochinele si le taiem in patru. Le asezam in tava de cuptor.
Amestecam sucul si coaja de lime cu 4 linguri miere de albine si ungem jumatatile de smochine cu amestecul rezultat. Introducem tava la cuptor pana vedem ca smochinele incep sa prinda culoare.
 Asezam smochinele in farfurie, punem in mijlocul lor o lingura de ricotta, presaram peste amestecul de lime si miere ramas, precum si cel rezultat in tava, presaram cateva boabe de fistic maruntit si savuraaammmm.:)


Giovanna

Saturday, November 12, 2011

Salata de naut, portocale si telemea

Aceasta salatica ffff bunaaa este inspirata de una f similara din revista mea favorita GoodFood.
Ingrediente:

  • naut din conserva (clatit si scurs)
  • portocale
  • o punga mix salata verde
  • rucola
  • telemea
  • patrunjel verde
  • menta verde
  • ulei de masline
  • sucul de la o portocala
  • acetto balsamico 
Decojiti portocalele si taiati-le bucatele. Pe un platou intins puneti salata si rucola, adaugati bucatile d eportocale, telemeaua bucatele si presarati peste menta si patrunjelul. Uleiul de masline il amestecati cu sucul de portocala si otetul balsamic si il adugati peste salata. 
O salata foarte revigoranta si foarte buna.
Giovanna

Monday, November 7, 2011

Dovlecei cu ton, creveti si spanac

Sau mocking the lasagna, dupa fiica mea:)) 
Umplutura aceasta o faceam initial cu foi de lasagna si tot alaiul de sos bechamel si mult parmezan, iar acum am transformat-o in ceva mult mai light, inlocuind foile de lasagna cu felii de dovlecei si sosul bechamel cu sosul de rosii:)
Ambele variante sunt delicioase! 

Astazi o sa va scriu varianta cu felii de dovlecei. Am ales sa folosesc dovlecei romanesti si varianta italiana a lor, zucchini-ul, pentru ai da mai multa culoare si constrast retetei. Tot pentru ai imbogati aspectul, am ales sa rulez feliile de dovlecel; dar voi puteti sa le puneti in straturi ca si foile de lasagna daca nu doriti sa ii dedicati mai mult timp.

Ingrediente:

1 ceapa rosie mare
3 catei de usturoi
2 morcovi razuiti
1 conserva rosii bucati
500 gr spanac proaspat
200 gr creveti decorticati
2 conserve ton de buna calitate
ulei de masline
sare & piper
2 dovlecei
2 zucchini
sos de rosii cu busuioc

1.  Intr-o tigaie adanca punem la prajit in putin ulei de masline, ceapa, morcovii si usturoiul. Amestecam si cand ceapa devine translucida adaugam crevetii. Lasam 2-3 minute, apoi adaugam conserva de rosii si tonul. Saram si piperam si lasam sa fiarba. Cand scade apa din rosii adaugam si spanacul si mai lasam cateva minute sa se inmoaie si frunzele.

2. Cu ustensila de curatat legumele, feliem dovleceii pe lungimea lor si le saram, sa se inmoaie putin.

 3. Intindem putin sos de rosii cu busuioc pe fundul tavii ce o vom introduce la cuptor. Pe fiecare felie de dovlecel punem o lingura din amestecul facut la foc si apoi rulam. Le asezam in tava rand pe rand, iar la sfarsit mai punem cateva linguri din sosul de rosii. Introducem tava la cuptor imp de 30 minute la o temperatura de 200 grade.

Savurati!
Giovanna