Pages

Thursday, September 8, 2011

Piept de pui cu chutney de prune

Sursa: Martha Stewart.com

Ingrediente:

  • piept de pui feliat
  • sare si piper
  • ulei de masline
  • o ceapa rosie mica ( eu am avut doar verde alba)
  • 1 ardei uscat cayene, taiat marunt 
  • ~ 1 kg de prune, eu eram in spania si am luat de mai multe feluri
  • 5 linguri zahar brun
  • 2 linguri otet de mere
  • 1 lingurita praf de curry
  • 1/2 lingurita ghimbir pudra
 Sarati si piperati pieptul de pui. Il puneti la prajit in putin ulei de masline si rezervati.

 Pentru chutney: Intr- o tigaie punem la prajit ceapa taiata marunt impreuna cu ardeiul cayenne in putin ulei de masline. Lasam pana se inmoaie putin si apoi adaugam prunele taiate bucati, ghimbirul, zaharul, otetul, curry-ul si putina apa. 

 Dam flacara putin mai tare si lasam sa fiarba pana cand prunele se inmoaie putin iar sosul are o consistenta siropoasa.

Servim pieptul de pui cu chutney peste. 
O mancare bestiala:) noi o sa o repetam des. Ne-a incantat efectiv. 
Sper sa o incercati. Merita!
Giovanna

Tuesday, August 30, 2011

Mamaliga cu jambon si chutney de rosii



Vara asta in concediu mi-am cumparat o carte de bucate cu specific sud-african. Aceasta reteta este din noua mea carte, dar este o reteta pe care deja o fac cel putin a 5-a oara; atat de mult ne-a placut tuturor, inclusiv Rebecai:)
Mamaliga si jambonul sunt varianta mea, iar chutney-ul de rosii este reteta ad literam si este ataaaat de buuun..... o combinatie extraordinar de reusita!!

Faceti mamaliga si taiati jambonul felii. Apoi trecem la perpararea chutney-ului de rosii.

Ingrediente:
  • 400 gr rosii
  • 1 ceapa
  • ulei de masline ~ 3 linguri
  • un ardei cayenne uscat
  • 3-4 cuisoare
  • 75 ml otet din vin rosu
  • 75 gr zahar brun
 Spalati rosiile si faceti o taietura in forma de cruce la baza rosiilor si apoi introduceti-le in apa fierbinte cateva minute pana vedeti ca pielea incepe sa se desprinda.

 Scoateti rosiile, curatati-le de piele iar apoi taiati-le in cubulete.

 taiati ceapa marunt si o punem la prajit cu uleiul de masline pana cand devine transparenta.

Adaugati rosiile si restul ingredientelor si amestecati. Ardeiul cayenne ar trebui taiat marunt, dar daca nu vreti ca mancarea voastra sa fie atat de pincanta il puteti pune intreg. Eu il maruntesc, pentru ca noi suntem fani picant. 
Lasati sosul sa scada putin, aprox 20 min.

Savurati! Giovanna




Monday, August 29, 2011

Salata de somon afumat cu ananas



 Ingrediente:
  • rucolla
  • 100 gr somon afumat
  • 1/4 ananas
  • un mar
  • 2 fire ceapa verde
  • 5 linguri otet de mere
  • ulei de masline
  • susan negru (optional)
  • otet balsamic de smochine
  1. Intai de toate pregatim vinagreta de mere si ceapa. Taiem marul si ceapa, le punem intr-un bowl si peste adugam otetul de mere si uleiul de masline. Amestecam si punem deoparte.
  2. Intr-un bowl amestecam bucatile de ananas, rucolla, somon afumat si adaugam vinagreta de mar si ceapa verde.
  3. Presaram putin susan negru si otet balsamic de smochine.

Pofta buna! Giovanna

Thursday, August 25, 2011

File de merluciu si creveti cu vin licoros

 O reteta de peste cu un gust atat de surprinzator... niciodata nu m-as fi asteptat ca o mancare de peste sa aiba un gust oarecum dulceag... mm ... o mancare fff buna si apreciata de spanioli. Este o reteta destul de des repetata de mine. Sper sa o incercati.

Ingrediente:
  • file merluciu
  • creveti decorticati
  • ceapa
  • marar
  • vin licoros, dulce
  • smantana dulce pt gatit
  • ulei de masline
  • sare (optional)
 Ceapa o taiem marunt si o punem la prajit in putin ulei de masline. Nu lasam sa se prajeasca ci doar pana devine putin transparenta.

 Adaugam peste  fileurile de merluciu, mararul si putina sare, daca doriti. Cand pestele se desface tot in bucatele, este facut, adaugati si crevetii.

 Turnam peste si un putin vin licoros si lasam sa se gatesca si crevetii.

 Cand sunt facuti adaugati smantana dulce pt gatit si amestecati.

 Lasati sa fiarba putin ca sa se ingroase sosul.

 Serviti cu orez alb, simplu.

Pofta buna! Giovanna

Tuesday, August 23, 2011

Salata cu jambon, pere si nuca


 

Ingrediente:
  • 1/2 para
  • rucola si valeriana
  • nuca prajita fara adaos de grasime
  • 2 felii subtiri de jambon
  • branza veche, maturata
  • ulei masline
  • 2 grisine
  • miere de albine
  • piper rosu
  • rozmarin
  • acetto balsamico
  1.  Punem la fiert 2 linguri miere cu putina apa, rosmarin proaspat taiat marunt si boabe de piper rosu. Lasam sa fiarma doua minute si lasam sa se raceasca siropul.
  2. Prajim nuca fara adaos de grasime.
  3. Punem verdeturile pe un platou intins si aranjam peste feliile de para si bucatile de branza. Presaram nuca si punem siropul de miere peste branza. Stropim cu putin ulei de masline si acetto balsamico.
  4.  Infasuram doua grisine cu cele doua felii de jambon si le asezam langa salata.
Savurati! Giovanna

Monday, August 1, 2011

Salata de spanac, ou si sparanghel alb

Si pt ca aveam o punga se spanac desfacuta am zis sa incerc o alta varianta de salata cu spanac.
Foarte buna si aceasta varianta, mult mai subtila si de data aceasta fara arome stridente, fara contraste, o salata normala, care la mine mai rar se gaseste:))))


Ingrediente:

  • spanac proaspat
  • leurda
  • oua de prepelita fierte
  • un borcan/conserva de sparanghel alb
  • parmezan
Pentru vinagreta folosim: ulei de masline, o lingura de otet de vin, o lingurita de mustar cu boabe, patrunjel proaspat, sare si piper.
Asezam frunzele de spanac si leurda taiata bucati pe un platou intins, adaugam sparanghelul si ouale fierte taiate in jumatati. Peste radem bucati de parmezan si turnam vinagreta.
Pofta buna! Giovanna

Sunday, July 24, 2011

Ananas cu menta a la Jamie Oliver


mm...mmmm un dulce atat de buuuun si sanatooos...
Este o reteta vazuta de mult la TV la una din emisiunile lui Jamie Oliver si pe care o fac f des deoarce ne incanta paladarul de fiecare data si cum aici in Spania ananasul e atat de ieftin fata de romania:) l-am facut din nou.

Taiati ananasul in felii subtiri, preserati peste menta proaspata tocata si daca ananasul nu este f dulce presarati peste si putin zahar brun. Atat de simplu!!!!!!
si pe atat de buuuun!!!!! credeti-ma combinatia de menta cu ananas...mmm..
Giovanna