Pages

Tuesday, June 12, 2012

Clatite cu zmeura, ghimbir si menta

 mmmm...... supeeer buneeee:)
Pentru clatite folositi aluatul vostru obisnuit iar pentru umplutura, luati-va cateva minute si cititi mai jos. Este o umplutura ce merita incercata, pentru cei ce apreciaza classicul intr-o abordare diferita.

Gem de zmeura
zmeura proaspata intreaga
menta proaspata
radacina de ghimbir de dimensiunea unei nuci
coaja rasa de la o limette


Taiati marunt menta, razliti cat de fin ghimbirul si amesticati-le cu gemul de zmeura. Adaugati coaja de lime si cateva bucati de zmeura. Si asta este tot!!!!

Suppper buun! Giovanna

Saturday, June 2, 2012

File de cod cu rosii si mirodenii


Ingrediente:

fileuri de cod
2 cepe
4 catei usturoi
1 lingura chimion
1 cutie pasta de rosii (400 gr)
2 rosii mari
ulei de msline
1 lamaie (optional)
1 legatura patrunjel verde
sare 
piper

 Taiem rosiile rondele. Intr-o tava de cuptor punem ulei de masline si fileurile de peste. Asezam deasupra feliile de rosii.

 Intr-o tigaie calim putin ceapa, usturoiul si chimionul in cateva linguri de ulei de masline.

 Adaugam sosul de rosii, sarea si piperul.

 Turnam toata compozitia in tava de cuptor peste fileurile de peste, presaram patrunjel verde si introducem la cuptor timp de aproximativ 30 min.

Serviti cu lamaie stoarsa daca doriti, alaturi de o garnitura de cartofi.
Pofta buna! Giovanna

Saturday, May 12, 2012

Pachetele de piept de pui cu leurda si branza de capra

 O improvizatie de moment, dar foarte buna.
Pe fileul de piept de pui punem 2 frunze de leurda si branza de capra cu ierburi, il impachetam si il prajim in putin ulei de masline cu sare si piper.
Ca si garnitura, in uleiul ramas am pus cateva rosii cherry la prajit si la sfarsit am adaugat o legatura de leurda. Mai invartizi cateva secunde si puneti in platou cu putina branza de capra peste.
Foarte buuun si super rapiid.

Monday, May 7, 2012

Si castigatoarea este......

LILI said... 
 Giovanna draga nu sint eu o mare bucatareasa sau specialista,dar eu as face-o in felul urmator:la blat as folosi biscuiti digestivi,ghimbir,nucsoara si ceva migdale macinate( bineinteles si unt).La crema as pune lamii si lime(coaja si suc), lapte condensat indulcit, frisca lichida si o gelatina(hidratata in sucul de la lamii pusa putin la microunde,dupa care adaugata in crema,crema peste blat si dat citeva ore la frigider).Deasupra as orna marginea tartei cu niste moturi mari de frisca,iar la mijlocul tartei as pune fructe(zmeura,capsuni sau afine)sau felii de lamiie confiata. 


te rog sa imi lasi adresa de mail sa pot lua legatura cu tine.
felicitariiiii!!!!!!!!!!1

Sunday, May 6, 2012

Vinete si dovlecei pe pat de leurda

 Taiem vinetele si dovleceii rondele si le prajim cu foarte putin ulei de masline si sare si mix de verdeturi italiene.
Pe o farfurie intinsa punem frunze de leurda, peste care asezam rondelele de vinete si dovlecei.
Pentru dressing taiem rondele mici ceapa verde si usturoi verde, le amestecam cu ulei de masline si acetto balsamico si turnam peste legume.
Foartee buuuun si sanatos.
Pofta buna! Giovanna

Wednesday, April 25, 2012

Supriza voastra.... un prim mic concurs:)

Pentru ca am ajuns la 100 retete publicate de mine si pentru ca am participat la concursul organizat de Electrolux, unde am pregatit una din retetele din aceasta carte intr-o maniera proprie, m-am gandit sa cumpar un exemplar si pentru voi, cititorii mei.

Tot ce trebuie sa faceti pentru a castiga aceasta carte este sa mergeti putin mai jos la postarea precedenta, sa cititi reteta tartei de lamaie si sa imi spuneti voi ce modificare i-ati aduce aceste tarte pentru a fi mai pe gustul vostru.
 Ideea care m-ar tenta sa o incerc la mine in bucatarie, castiga acest exemplar din Cartea Regala de Bucate.

Voi aunta castigatorul/ castigatoarea pe data de 7 mai.
Success tuturor doritorilor!
Giovanna


Monday, April 23, 2012

Electrolux ma invita la cina regala

Eletrolux invita 5 bloggeri la o Cina Regala la Palatul Elisabeta impreuna cu A.S.R Principesa Margareta.

Pentru a putea participa a trebuit sa alegem una dintre retetele indicate pe site-ul Electrolux, retete care se regasesc si in Cartea Regală de Bucate a Principesei Margareta, si sa o pregatim intr-o maniera personala. 
 Eu am ales Tarta de lamaie Simeon II

Aportul meu la acest desert clasic regal a fost sa ii dau un " modern twist" si anume condimentele! 

Iata si varianta mea:


La baza de biscuiti si unt clasica, eu am adaugat o lingurita de ghimbir pudra, o lingurita de nucsoara, o lingurita de scortisoara.

 Peste patul de biscuiti a urmat crema. Aici am adaugat coaja de lamaie taiata bucatele mici.

 Iar peste am pus bezeaua, fara nici o modificare.

 Si asta este tarta mea de lamaie. Absolut delicioasa! Nu a mai ramaas nimic din ea:)
Va recomand sa o incercati.
Iar pentru voi cititorii mei, va astept si maine cu o mica surpiza pentru voi:)


Giovanna