Pages

Wednesday, May 8, 2013

Salata de cartofi dulci cu telemea si seminte de canepa


3 cartofi dulci
1 lingura ulei de masline
30 gr telemea cu ierburi
2 linguri seminte de canepa
2 fire ceapa verde

pentru dressing:
1 lingura patrunjel proaspat
2 linguri ulei de masline
2 linguri otet din vin alb

1. Incingeti cuptorul la 200grade. Curatati si taiati bucati cartofii dulci. Preserati peste ei o lingura ulei de masline, asezonti-i si amestecati-i putin. Ii introducem la cuptor 45 minute pana cand se fragezesc.
Ii lasam sa se raceasca.

2. Adaugam peste bucatele de telemea, ceapa verde taiata rondele si preseram semintele de canepa.

3. Amestecam energic ingredientele pentru dressing si turnam peste salata.

Extraordinar de buna! Giovanna



Cartofii dulci - Vitamina A (sub forma de betacaroten) este vedeta incontestabila a cartofului dulce. Practic, o suta de grame asigura chiar de trei ori necesarul zilnic al organismului pentru aceasta vitamina! Prin urmare, e necesar doar consumul unui cartof mediu, de 30 de grame, pentru a va umple de vitamina A utila. Vitamina C si manganul au si ele o concentratie importanta, de aproximativ 30% din necesarul zilnic, la 100 de grame. Urmeaza apoi cuprul, fibrele si vitamina B6 (15%), potasiul si fierul (10%). 

Cartoful dulce contine proteine care au capacitati antioxidante importante. Practic, un cartof mediu produce o treime din cati antioxidanti produce in mod normal organismul, singur. Vitamina A si vitamina C au si calitati anti-inflamatorii.





 Nu uitati de beneficiile semintelor de canepa adaugate acestei salate precum si de extra-ul de proteine din telemea. Pe scurt o salata perfecta!


No comments:

Post a Comment