Pages

Thursday, November 7, 2013

Povesti cu condimente

De data aceasta imi propun  sa va condimentez putin bucataria:)

Si cum as putea face asta, decat oferindu-va o selectie minunata de arome de la Povesti cu condimente

Nu stiu daca stiati, dar de curand s-a deschis in C C Polus un magazin superb cu mirodenii si condimente pentru toate gusturile.

Magazinul se numeste chiar asa, Povesti cu condimente, si foarte curand vor fi prezenti si online pentru cei ce nu sunteti din Cluj Napoca.

Impreuna cu echipa Povesti si condimente, am pentru voi astazi o mica surpriza extrem de aromata 

 Pentru a primi aceste arome in bucataria voastra, trebuie sa imi spuneti care este condimentul vostru preferat si in ce combinatie il folositi cel mai des.
Nu e greu deloc! 
Combinatia care ma va face sa imi doresc sa o incerc si eu va primi acasa urmatoarele: boia, foi de dafin, anason stelat, fulgi de usturoi, seminte de fenicul, enibahar boabe, amestec pentru aripioare picante, menta, coriandru macinat.
Voi anunta castigatorul pe data de 13 Noiembrie!!!

Astept comentariile voastre si astept sa reveniti sa vedeti ce retete am sa va propun cu aceste condimente, si nu numai!

Giovanna






5 comments:

  1. As putea spune ca la mine in bucatarie condimentele zilnice sunt sarea, piperul si boiaua. Restul sunt mai rar folosite.Dar imi place oregano si busuiocul la pizza, chimenul la saratele, curry la orez, scortisoara cand gatesc mere .. etc

    ReplyDelete
  2. Folosesc foarte des condimente, iar condimentul meu preferat este scortisoara.
    O folosesc foarte des, Pentru ca se apropie sarbatorile de iarna, turta dulce este nelipsita din meniu. Pe langa scortisoara adaug enibahar, anason stelat, coriandru, ghimbir, nucsoara, fenicul, cardamom si cuisoare.

    ReplyDelete
  3. Anasonul stelat m-a dus cu gandul direct la un vin rosu fiert, cu niste scortisoara, cuisoare, nucsoara, portocala, boabe de piper sau la niste pere fierte in vin rosu...imi plac mancarurile aromate si parfumate ;-)

    ReplyDelete
  4. Imi place scortisoara cu lapte si cacao.

    ReplyDelete
  5. Buna Giovana,

    Tocmai am descoperit blogul tau si ma bucur cand vad ca e plin de delicatese care mai de care :-)

    Trebuie sa recunosc ca ador condimentele, iubesc mancarea condimentata in care aromele se intrepatrund si rezulta o savoare unica.
    Unul dintre condimentele mele preferate este...CHIMENUL (sau CHIMIONUL, cum i se mai zice) si NU pentru ceiuc impotriva colicilor, ci in tot felul de preparate. Inedit este atunci cand prepari fasole (fie iahnie sau frecata). Separat, intr-o craticioara topesti niste unt, adaugi ceapa taiata solzisori, o lasi pana devine sticloasa dupa care stingi cu...vin :-D. Adaugi sare, piper si, ce e mai important, CHIMEN. Lasi totul sa fiarba putin pana capata consistenta. Nu te opreste nimeni sa adaugi eventual o frunza de dafin, insa pregnanta va fi aroma de chimen. La sfarsit, iti pui din belsug peste fasolea fierbinte, in farfurie,...mmm, o minunatie! Se serveste cu paine proaspata si castraveciori murati. (sau ardei iute, iute tare ...daca-ti place)
    Asa ca, daca nu esti contra acestui condiment, poti sa incerci! Te asigur ca iti va placea.
    Obisnuiesc sa pun chimen si in tocanitele de pui, unele sosuri, depinde...depinde de pofta, in primul rand, si de cat de bine gandesti ca s-ar potrivi aromele.

    O seara placuta,
    Camelia :-*

    ReplyDelete