Pages

Sunday, August 16, 2015

Crema de zahar ars cu aroma de lavanda

 Ingrediente:

8 oua
800 ml lapte
200 ml smantana dulce pt gatit
200 gr zahar + zahar pt caramelizat
1 pumn de flori de lavanda pt ceai

 1. Intai de toate punem laptele la fiert cu florile de lavanda. Cand da in clocot, oprim focul si lasam sa se raceasca laptele si sa se infuzeze bine cu aroma lavandei.
2. Caramelizam zahar si il turnam rapid intr-un vas termorezistent, pe care il rotim cu grija pt a-l acoperi in intregime in caramel. Lasam sa se intareasca caramelul.
3. Amestecam cu ajutorul mixerului de bucatarie ouale cu 200 gr de zahar si apoi adaugam smantana si laptele strecurat de florile de lavanda. Omogenizam totul si turnam in vasul acoperit in caramel. 
4. Introducem totul in cuptorul preincalzit la 180-200 grade si lasam pana cand vedem ca este inchegata crema noastra si are o crusta usor rumenita deasupra.
5. Lasam sa se raceasca, apoi o punem la frigider cateva ore si o intoarcem pe un platou inainte de a o servi.

Savurati! Giovanna

No comments:

Post a Comment