Ingrediente:
2 sfecle mari
2 mere
1 lg ulei de cocos
1 conserva lapte de cocos
2 cm radacina ghimbir
2 catei de usturoi
1 lingurita curcuma
sare si piper
sfecla la borcan
seminte de canepa
1. Punem ghimbirul, usturoiul, curcuma si uleiul de cocos in oala la foc mediu si amestecam de cateva ori. Adaugam sfecla si merele taiate felii si curatate. Dintr-un mar rezervam cateva felii pentru decorarea farfuriei in momentul servirii. Amestecam de cateva ori si adaugam 1,5 l de apa. Saram si piperam si lasam sa fiarba.
2. Cand sfecla este fiarta, oprim focul si adaugam 3 sfert de conserva de lapte de cocos. Pastram restul pentru decorarea farfuriei.
Cu ajutorul mixerului vertical pisam toate legumele pana cand obtinem o crema. Gustam si mai adaugam sare si piper daca este cazul.
3. Servim picurand cateva lingurite de lapte de cocos peste si adaugand o lingura de sfecla la borcan. Presaram seminte de canepa si adaugam feliile de mar rezervate. Eu am folosit si cateva fire de chives.
Savurati! Giovanna
No comments:
Post a Comment