Pages

Monday, November 17, 2014

Pui cu naut si chorizo la cuptor


Ingrediente:

1 pui de casa
4 cartofi
1 conserva naut
1 ardei rosu
1 ardei verde
bucati de chorizo picant
sare, piper, boia
4 catei de usturoi
ulei de masline
cimbru proaspat din belsug:)
coaja razalita de la o lamaie, culeasa din propiul meu lamai:)))
sucul de la 1/2 lamaie

1. Punem puiul intr-o tava apta pt a fi introdusa la cuptor. Adaugam langa legumele curatate si taiate bucati, precum si boabele de naut.
2. Amestecam uleiul de masline cu sucul de lamaie, coaja de lamaie si uturoiul pisat. Turnam atat peste carne cat si peste legume.
3. Condimentam totul cu sare, piper si boia si presaram frunzulitele de cimbru. 
4. Turnam un pahar mic de apa peste si acoperim tava cu folie de aluminiu. Introducem tava la cuptor timp de o ora. Dupa care scoatem folia de aluminiu si mai tinem tava la cuptor inca 20-30 minute sa se rumeneasca totul. 


Atat de bun, incat sarim peste faptul ca am pus si cartofi:))

Savurati! Giovanna

Friday, November 14, 2014

Lipii de spanac cu salata de creveti


Lipii de spanac

500 gr faina ( de grau, de secara, etc)
250 gr spanac
1 praf de copt
ulei de masline
1 cana lapte de soia caldut
sare

Amestecam faina, sarea si praful de copt. Turnam peste ulei de masline si amestecam cu mana pana cand se formeaza faramituri din amestec. Adaugam cat ulei de masline este necesar.

Cu ajutorul unui blender, pisam spanacul cu laptele. Il adagam la amestecul de faina si amestecam pana cand se formeaza o bila. Daca aluatul este prea moale mai adaugam faina.  Invelim aluatul rezultat in folie de plastic si il punem o ora la frigider.

Scoatem aluatul de la frigider si formam bilute putin mai mari decat o minge de golf. Presaram faina pe masa si le intindem subtire.
Le prajim in tigaie fara adaos de grasime pe ambele parti.


 Salata de creveti

1 avocado
1 rosie
ceapa verde taiata rondele
frunze de spanac sau rucola
tabasco
1 lime

Gatim crevetii in putin ulei de masline si usturoi feliat. La sfarsit adaugam patrunjel verde. Rezervam.

Taiem toate legumele si le amestecam. Presaram cateva picaturi de tabasco si stoarcem un lime peste  ele. Le amestecam cu crevetii si umplem lipiile facute mai devreme.


Savurati! Giovanna

Reteta publicata intai pe www.ironteam.ro

Wednesday, October 15, 2014

Salata de sfecla rosie cu telemea


Ingrediente:

500 gr de sfecla rosie fiarta, fara otet
1 buc telemea cu ierburi
seminte de dovleac
ulei de seminte de dovleac
coaja rasa de la o lamaie
otet balsamic
 
Taiati sfecla rondele si le asezati pe un platou. Rupem telemeaua bucatele si o presaram deasupra. Peste razalim o lamaie, stopim cu putin ulei de dovleac si preseram semintele. 
Super rapid, sanatos si bun!
 
Savurati! Giovanna

Sunday, October 12, 2014

Vinete la grill cu tzatziki de castravete

 Ingrediente:

2 vinete mari
1 catravete mare
1 iaurt grecesc
1 catel de usturoi
1 pumn de stafide
2 linguri otet din vin rosu
3 linguri miere de albine
seminte de canepa
patrunjel proaspat
ulei de masline
sare & piper

 1. Taiem vinetele in rondele de aproximativ un centimetru grosime, le pulverizam cu ulei de masline, le saram si piperam si le punem pe gril, intorcandu-le de pe o parte pe alta pana cand sunt facute.

2. Intre timp punem la fiert, otetul cu mierea si stafidele. Dupa ce a dat  in cateva clocote oprim focul si lasam sa se raceasca.

3. Dam castravetele pe razatoarea cea mare, presaram putina sare si lasam cateva minute dupa care stoarcem toata zeama lasata de castravete. Adaugam iaurtul, usturoiul pisat, putin ulei de masline si condimentam dupa gust.

4. Asezam vinetele pe un platou, turnam peste stafidele si siropul de otet si miere si presaram putin patrunjel proaspat.
 
 5. Serviti cu tzatziki de castravete.

Savurati! Giovanna

Reteta publicata intai pe www. ironteam.ro

Tuesday, October 7, 2014

Salata Caprese

 Ingrediente:

mozzarella
rosie mare
busuioc
ulei de masline
acetto balsamico
piper 

Taiem mozzarella si rosia felii, presaram busuioc proaspat si piper negru; stropim cu putin ulei de masline si acetto balsamico.
Atat de simplu!!!! 
Ideal pt o cina usoara si plina de proteina, o bila de mozzarela avand peste 20 gr proteina:)

Savurati! Giovanna

Friday, September 26, 2014

Gyros de curcan cu tzatziki de ardei

 Ingrediente:

1 lamaie
frunzulite de cimbru
oregano tocat
sare & piper
ulei de masline
5 catei de usturoi
500 gr file de piept de curcan
1/2 varza
1 ardei kapia rosu
iaurt grecesc
 1. Amestecam sucul de la lamaie cu oregano, cimbru, sare si piper, ulei de masline si 4 catei de usturoi pisati. Taiem carnea in fasii si le amestecam bine cu marinata. Acoperim si lasam la frigider 30 de minute.
2. Se scurge marinata si carnea se aseaza intr-un vas termorezistent. Incalzim cuptorul la 200 de grade si punem curcanul la cuptor pana cand este rumenit.
3. Pregatim tzatziki-ul: Taiem varza marunt si o saram. Taiem fasii ardeiul rosu si pisam ultimul catel de usturoi. Amestecam toate ingredientele cu iaurtul grecesc.

 Servim fasiile de carne peste varza cu tzatziki.
Extraordinar de bun!

Savurati! Giovanna

Sunday, September 21, 2014

Shakshuka

 Ingrediente:

3 ardei rosii
300 gr piept de pui
1 conserva rosii taiate in cuburi
1 ceapa mare
3 catei de usturoi
3 linguri ulei de masline
sare &piper
cimbru
2 oua intregi + 2 albusuri

1. Se toaca ceapa si usturoiul si se calesc putin in uleiul de masline. Se taie pieptul de pui cubulete, se adauga cepei si se prajeste.

2. Taiem ardeii fasii si ii adaugam in tigaie cand puiul este prajit. Adaugam putina apa, sare si piper si lasam sa fiarba la foc moderat aproximativ 10 minute. Adaugam conserva de rosii si frunzulitele de cimbru. Lasam sa fiarba 5 minute.

3.  Se bat ouale si se toarna in tigaie lasandu-se sa fiarba in sosul de rosii. 

 Serviti in lipie sau ca atare.

Savurati! Giovanna 

Reteta publicata intai pe Ironteam.ro