Pages

Thursday, February 13, 2014

Broccoli & tofu la tigaie

Ingrediente:

1 buchet broccoli
1 cutie tofu cu ardei
2 linguri citronela uscata
3 linguri ulei susan
1 lingura pasta de curry rosu
1 limeta
4 linguri sos soia
seminte susan

 1. Spalam si curatam broccoli-ul, il taiem in florete si il fierbem al dente in apa cu sare. Il lasam sa se scurga intr-o strecuratoare. Scoatem tofu-ul din cutie, il tamponam cu un servetel de bucatarie si il taiem bucatele.
 2. Incingem intr-un wok ulei de susan si prajim bucatile de tofu pe ambele parti pana cand devin aurii. 
Adaugam citronela uscata si pasta de curry si amestecam. 

3. Adaugam broccoli-ul si amestecam. Adaugam coaja de limeta si sucul de la ea.  Presaram peste seminte se susan.

Savurati! Foarte bun!
Giovanna

Monday, January 20, 2014

Piept de curcan pe pat de castraveti

 Ingrediente:

400 gr piept de curcan
1 catel de usturoi
1 ardei piscator rosu
2 linguri ulei vegetal
2 linguri sos de stridii
1 lingurita miere
1 lingurita otet din orez
piper
menta proaspata
1 castravete mare taiat rondele

1. Spalam si taiam fasii carnea de curcan. Curatam si taiem rondele usturoiul si chiliul.

2. Incingem uleiul in wok si prajim mbine bucatile de carne cu piper. Adaugam usturoiul, chiliul, sosul de stridii, mierea si otetul si mai prajim aprox 2 minute totul.

3. Asezam pe farfurie rondele de castraveti, punem peste carnea si rupem frunzele de menta si presaram peste.

Foarte bun. Sarac in calorii, aprox 150 cal per portie:), bogat in proteine si super sanatos!
Savurati! Giovanna

Tuesday, January 14, 2014

Portocala cu nuca si migdale

 2 portocale
nuca
fulgi de migdale
1 lingurita sirop agave
1 lingurita scortisoara
1 lingurita cardamom
menta proaspata

Portocalele se curata si se taie bucati.
Prajim nuca si migdalele putin si le adaugam portocalelor.
Presaram restul ingredientelor si savuram aceasta gustare.

Savurati! Giovanna

Sunday, January 5, 2014

Somon cu tagliatelle cu cerneala de sepie,capere, lamaie si busuioc


Ingrediente:
paste cu cerneala de sepie
2 catei usturoi
ulei de masline
1 lamaie
 busuioc proapat
1 lingura capere mici
file de somon proaspat
sare si piper

1. Fierbem pastele conform instructiunilor de pe ambalaj si apoi le scurgem.

2. Intr-o tigaie adanca, incalzim putin ulei de masline, adaugam ustuoriul taiat felii, amestecam cateva secunde, apoi adaugam pastele si amestecam.

3. Adaugam frunzele de busuioc, caperele, coaja de lamaie si amestecam.

4. Pe grill, prajim somonul pe o parte si pe alta, dupa ce l-am asezonat cu sare si piper.

Servim asezat peste paste, cu lamaie stoarsa deasupra.
Foarte bun!


Savurati! Giovanna

Monday, December 9, 2013

Broccoli picant cu tofu

 Ingrediente:
1 broccoli rupt in buchetele
1 lingura ulei de masline
1 cutie tofu cu ardei
1 lingurita garam masala
1 catel de usturoi mare taiat marunt
1 ardei iute rosu, taiat rondele
coaja rasa si sucul de 1 lime

1. Fierbem buchetelele de broccoli 5 minute in apa clocotita cu sare. Apoi le scurgem intr-o strecuratoare si le lasam deoparte. 
2. Intr-o tigaie prajim bucatile de tofu pe fiecare parte pana cand devine usor aurie.  Impingem branza spre marginile tigaii si adaugam garam masala, usturoiul si chiliul. Gatim inca aprox 2 minute dupa care adaugam broccoli-ul si coaja si sucul de lime si mai amestecam putin.

Serviti ca atare. Foarte, foarte bun!!!
Plin de arome, bogat in proteine si f sanatos!!!

Monday, November 25, 2013

Salata de quinoa cu mango si curry si raita de castravete si menta


Ingrediente:

2 linguri ulei de masline
2 lingurite praf curry de la Povesti cu condimente
1 lingurita curcumade la Povesti cu condimente
1 catel de usturoi
250 gr quinoa
2 cani apa
sare
1 mango copt
2 fire ceapa verde
2 linguri afine
1 pumn spanac baby


1 castravete mare taiat bucatele mici
1 manunchi menta proaspata
iaurt grecesc- 400 gr
sare & piper

1. Incalziti intr-o tigaie adanca uleiul si adaugati usturoiul, curry-ul si curcuma. Amestecati. Adaugati quinoa si apa si lasati sa fiarba tim de aprox 15 minute pana se evapora toata apa. Stingeti focul si adaugati sarea dupa gust. Lasati sa se raceasca complet.

2. Adaugati mango-ul taiat cubulete, ceapa verde taiata rondele frunzele de spanac si amestecati cu grija. Presarati peste afinele.

3. Combinati iaurtul cu castravetele si menta. Condimentati dupa gust cu sare si piper.


Savurati! Giovanna

Sunday, November 17, 2013

Dovlecel cu ton si ghimbir


1 dovlecel / 1 calabacin
1 conserva ton in suc propriu /3 latas de atun pequenas
3 linguri otet alb /  3 cucharas vinagre blanco
1 lingura ghimbir macinat de la Povesti cu condimente / 1 cuchara genjibre molido
2 linguri cottage cheese / 2 cucharas quesso perlas
sare & piper / sal y pimienta
ulei de masline / aceite de olivas
otet balsamic de smochine / vinagre balsamico de higos


1. Taie dovlecelul in felii subtiri, pune-le intr-un castron, condimenteaza cu sare si piper si adauga otetul alb. Lasa la marinat timp de 30 min.
Corta el calabacin en laminas finas, salpimienta y anade el vinagre blanco. Reservar por 30 minutos.
 
2. Amesteca branza cottage cheese cu ghimbirul, sare si piper. Adauga tonul scurs si amesteca usor.
Mescla el quesso en perlas con el genjibre, sal y pimienta. Anade el atun y mezcla ligeramente.
 
3. Monteaza preparatul punand alternativ felii de dovlecel cu straturi din amestecul de ton, terminand cu o felie de dovlecel.
Monta el preparato, alternando las laminas de calabacin con la mezcla de atun, acabando con el calabacin.

4. Stropeste preparatul cu putin ulei de masline si otet de smochine inainte de a-l servi.
Antes de servirlo, salpicarlo con un poco de aceite de oliva si vinagre de higos.
 
Foarte bun! Plin de proteine si slab in calorii.
Muy bueno! Lleno de proteina y bajo en calorias.

Savurati! Giovanna