Pages

Wednesday, March 8, 2017

Lapte auriu de seara

Ingrediente:

1 cana de lapte de cocos
1 feliuta de ghimbir
1/4 lingurita ulei de cocos
1/4 lingurita turmeric pudra
1/4 lingurita scortisoara
nucsoara razuita
1 lingurita miere de albine
piper negru proaspat macinat

Puneti toate ingredientele intr-un blender si mixati. Apoi incalziti putin laptele auriu si savurati!
De ce sa il consumati???
Pe langa faptul ca este absolut delicios (seamana cu chai latte-ul ce il comandam prin oras) acest amestec este extrem de beneficial organismului nostru pentru ca imbunatateste digestia, creste imunitatea si ne ajuta si in lupta cu kilogramele in plus. 

Uleiul de cocos este bogat in grasimi sanatoase, este antimicrobial, sporeste arderile, reduce pierderea proteinei din par si hraneste parul, intareste sistemul imunitar,este bogat in acid lauric care ajuta la mentinerea nivelului de zahar si a colesterolului. Dar noi il adaugam in acest amestec delicios pentru ca turmericul este solubil in grasime, si pentru a putea beneficia de proprietatile turmericului este nevoie sa il combinam cu o grasime sanatoasa.
Turmericul - este antiinflamator, antidepresiv, anticangerigen, antiseptic si ajuta si in arderea grasimilor.
Piperul -creste absorbtia curcuminei din turmeric in organism
Mierea de albine - Imbunatateste digestia, este bogata in vitamine, minerale, enzime si aminoacizi. Mierea lupta impotriva insomniei. 
Scortisoara - este antibacteriala, antivirala, ajuta organismul sa proceseze grasimile, ajuta la echilibrarea nivelui de zahar, reduce presiunea arteriala. 
Nucsoara -  este un bun antiseptic, antiinflamator, antidepresiv, ajuta digestia si lupta impotriva insomniei. 

Savurati! Giovanna



Thursday, March 2, 2017

Supa rece de castravete si avocado cu chipsuri din parmezan

Ingrediente:

1 castravete Fabio
1/2 avocado bine copt
1 fir ceapa verde
1 catel de usturoi
1 lingura iaurt grecesc
putina apa
piper

Puneti toate ingredientele intr-un blender si savurati supa:). 
Pentru chipsurile din parmezan, razuim parmezanul si punem gramajoare de branza in tava tapetata cu hartie de copt. Introducem tava la cuptor la 180 grade intre 5 si 10 minute, pana vedeti ca s-au rumenit usor. 
Lasati sa se raceasca, serviti alaturi de supa racoroasa si cremoasa. 

Savurati! Giovanna

Monday, January 23, 2017

Salata de portocale si fenicul

 Ingrediente pt o pers:

2 portocale rosii(blood oranges)
1 portocala normala:)
1/2 fenicul
1/2 ceapa rosie
1/2 avocado
piper negru si rosu
seminte fenicul
sucul de la 1/2 limeta
ulei de masline

1. Taiem portocalele felii si le asezam in farfurie. Taiem feniculul si ceapa julien si le amestecam printre portocale. Procedam la fel si cu jumatatea de avocado si o asezam in farfurie. 

2. Facem un dressing din semintele de fenicul, ulei si sucul de limeta si turnam peste salata. Seminetele de fenicul le puteti macina daca doriti un gust mai puternic si daca nu va place sa simtiti semintele intre dinti. 

3. Piperati atat cu piper negru, proaspat macinat, cat si cu boabe de piper rosu.

Savurati! Giovanna

Monday, January 16, 2017

Mei cu legume

 Ingrediente:

 mei decorticat
1 ou
1 morcov mare
2 fire ceapa verde
1/2 ardei kapia
2 catei usturoi
turmeric
ulei de masline
piper negru
sare
1. Fierbem meiul in apa cu sare. Apoi strecuram.

2. Intr-un wok punem 3 lg ulei de masline si prajim morcovul feliat subtire si ardeiul kapia. Cand vedem ca legumele sunt patrunse adaugam usturoiul taiat marunt si praful de trumeric.

3. Indepartam legumele spre marginea wok-ului, sa facem loc in centru si prajim si oul amestecand continuu. Cand oul este facut, stingem focul,  amestecam cu legumele si piperam. Adaugam meiul strecurat de apa si ceapa verde taiata rondele.

Savurati! Giovanna

Friday, January 13, 2017

Salata Ei

 Ingrediente:

ruccola
1/2 gref rosu
1/4 ananas
zmeura
piept de pui file
parmezan
vin de jerez
miere de albine
ulei de masline
piper negru & sare


1. Intr-o craticioara mica punem un pumn de zmeura la fiert cu 2 lg otet de jerez si 1 lingura de miere. Lasam sa fiarba pana scade putin. Acesta va fi dressingul nostru de zmeura. Puteti daca doriti sa il treceti la sfarsit printr-o strecuratoare fina, sa eliminati astfel samburii. 

2. Taiem ananasul felii si il prajim pe ambele parti pe grill, fara adaos grasime.

2.  Prajim fileurile de pipet de pui asezonate cu piper negru si sare. Intre timp curatam greful de pielita.

3.  Punem toate ingredientele intr-o farfurie. Adaugam dressingul si shavings de parmezan. Stropim cu putin ulei de masline.
Savurati! Giovanna

Tuesday, January 10, 2017

Tortilla cu zucchini la cuptor

 Si dupa cum va spuneam la reteta anterioara, astazi o modalitate de a folosi bucatile de zucchini ramase de la felierea lor in spaghetti. 
Le vom folosi la o tortilla, cu mentiunea ca facuta la cuptor si prin urmare mai sanatoasa. Nu are gustul cele prajite in ulei, dar este foarte buna si merita incercata. 

Ingrediente:

4 oua
mijloacele a 2 zucchini
telemea dura de capra
cimbru
busuioc
piper negru
rosii cherry
Batem ouale, razuim zucchiniul si branza de capra si amestecam totul cu  frunzele de cimbru si busuioc maruntit. 
Turnam compozitia in 2 forme termice individuale, punem cate o rosie cherry in mijloc, piperam si intrducem formele la cuptor pana cand vedem ca sunt crescute si usor rumenite.
Serviti cu rosii, busuioc si putin ulei de masline.


Savurati! Giovanna

Monday, January 9, 2017

Zucchini cu pesto de avocado si busuioc

 De data asta ceva ultra rapid si raw vegan. Ideal pentru o cina sanatoasa, redusa in calorii si cu bogatia grasimilor sanatoase din avocado. Stiati ca avocado-ul ajuta si in slabit?

Ingrediente:

1 zucchini
rosii cherry
 1 pumn frunze de busuioc
2 lg seminte de canepa
1 catel de usturoi
1/2 avocado bine copt
sucul de la 1/2 lime
2 lg ulei de masline
piper negru

1. Cu ajutorul unui feliator special taiem zucchiniul spaghetti de pe partile laterale pana ajungem la centrul cu seminte. Nu aruncati centrul ramas. In urmatoarea va reteta va arat cum sa il folosim si astfel sa nu risipim.
2. Cu ajutorul unui mixer vertical pisam jumatatea de avocado impreuna cu usturoi, seminte de canepa, ulei de masline, busuioc, suc de lime pana cand obtinem o pasta omogena. 
3. Taiem rosiile cherry in jumatati si le amestecam cu zucchiniul. Adaugam pesto-ul de avocado si busuioc si piperam.

Savurati! Giovanna