Pages

Sunday, November 20, 2011

Smochine cu miere si ricotta



 Ingrediente:
  •  smochine proaspete
  • coaja si sucul de la un lime
  • miere de flori de portocal
  • ricotta
  • fistic
Spalam smochinele si le taiem in patru. Le asezam in tava de cuptor.
Amestecam sucul si coaja de lime cu 4 linguri miere de albine si ungem jumatatile de smochine cu amestecul rezultat. Introducem tava la cuptor pana vedem ca smochinele incep sa prinda culoare.
 Asezam smochinele in farfurie, punem in mijlocul lor o lingura de ricotta, presaram peste amestecul de lime si miere ramas, precum si cel rezultat in tava, presaram cateva boabe de fistic maruntit si savuraaammmm.:)


Giovanna

Saturday, November 12, 2011

Salata de naut, portocale si telemea

Aceasta salatica ffff bunaaa este inspirata de una f similara din revista mea favorita GoodFood.
Ingrediente:

  • naut din conserva (clatit si scurs)
  • portocale
  • o punga mix salata verde
  • rucola
  • telemea
  • patrunjel verde
  • menta verde
  • ulei de masline
  • sucul de la o portocala
  • acetto balsamico 
Decojiti portocalele si taiati-le bucatele. Pe un platou intins puneti salata si rucola, adaugati bucatile d eportocale, telemeaua bucatele si presarati peste menta si patrunjelul. Uleiul de masline il amestecati cu sucul de portocala si otetul balsamic si il adugati peste salata. 
O salata foarte revigoranta si foarte buna.
Giovanna

Monday, November 7, 2011

Dovlecei cu ton, creveti si spanac

Sau mocking the lasagna, dupa fiica mea:)) 
Umplutura aceasta o faceam initial cu foi de lasagna si tot alaiul de sos bechamel si mult parmezan, iar acum am transformat-o in ceva mult mai light, inlocuind foile de lasagna cu felii de dovlecei si sosul bechamel cu sosul de rosii:)
Ambele variante sunt delicioase! 

Astazi o sa va scriu varianta cu felii de dovlecei. Am ales sa folosesc dovlecei romanesti si varianta italiana a lor, zucchini-ul, pentru ai da mai multa culoare si constrast retetei. Tot pentru ai imbogati aspectul, am ales sa rulez feliile de dovlecel; dar voi puteti sa le puneti in straturi ca si foile de lasagna daca nu doriti sa ii dedicati mai mult timp.

Ingrediente:

1 ceapa rosie mare
3 catei de usturoi
2 morcovi razuiti
1 conserva rosii bucati
500 gr spanac proaspat
200 gr creveti decorticati
2 conserve ton de buna calitate
ulei de masline
sare & piper
2 dovlecei
2 zucchini
sos de rosii cu busuioc

1.  Intr-o tigaie adanca punem la prajit in putin ulei de masline, ceapa, morcovii si usturoiul. Amestecam si cand ceapa devine translucida adaugam crevetii. Lasam 2-3 minute, apoi adaugam conserva de rosii si tonul. Saram si piperam si lasam sa fiarba. Cand scade apa din rosii adaugam si spanacul si mai lasam cateva minute sa se inmoaie si frunzele.

2. Cu ustensila de curatat legumele, feliem dovleceii pe lungimea lor si le saram, sa se inmoaie putin.

 3. Intindem putin sos de rosii cu busuioc pe fundul tavii ce o vom introduce la cuptor. Pe fiecare felie de dovlecel punem o lingura din amestecul facut la foc si apoi rulam. Le asezam in tava rand pe rand, iar la sfarsit mai punem cateva linguri din sosul de rosii. Introducem tava la cuptor imp de 30 minute la o temperatura de 200 grade.

Savurati!
Giovanna

Sunday, October 30, 2011

Pulpe de pui dulci-picante si cartofi la cuptor in lapte de cocos


Dulcegarii culinare este un blog descoperit relativ curand dar care foarte repede s-a convertit intr-unul din blogurile mele preferate. Antonina, a facut aceasta reteta cu costite de porc, eu cum nu consum carne de porc am ales sa o fac cu pulpe de pui si cateva amprente personale:)


1,5 kg de cartofi, curatati si taiati in bucati mari, ii punem intr-o tava apta pentru a fi introdusa la cuptor. Turnam peste putin ulei de masline, o conserva lapte de cocos ( a mea era de 400 gr) si presesaram urmatoarele: sare de mare,  maghiran uscat, scortisoara, boabe piper rosu, curry praf, 2 ardei uscati Cayenne.
Referitor la cantitati, eu am presarat cu mana sa imi acopere toata tava de cartofi, dar la Antonina gasiti si cantitati mai exacte:)

 Intr-un alt vas termorezistent punem o tavita pulpe de pui superioare, dezosate si fara piele, peste care adaugam urmatoarele: 4 linguri cu varf de chutney de mango, mustar dijon, sare de mare, piper boabe rosu, 5 catei usturoi taiati marunt, seminte chimen, seminte negrilica, maghiran uscat, 1 borcan bambus conservat si putin ulei de masline.
Amestecati mirodeniile adaugate astfel incat sa acoperiti toate pulpele si introduceti ambele tavi la cuptor aproximativ o ora si 20 minute la 240 grade.



A fost ceva absolut fenomenaaal!!!  


Savurati! Giovanna

Thursday, October 20, 2011

Piept de pui cu ardei si ceapa si cu un oarecare iz oriental:)))


Nu am sa scriu aici ingrediente, faceti dupa gust si dupa cate aveti si vreti:)
Pieptul de pui se taie bucatele, se sareaza si pipereaza iar apoi se prajeste in ulei de masline. Cand este gata se scoate pe o farfurie si se rezerva.

 In uleiul ramas de la pui punem la prajit ceapa si ardeii taiati fasii. Eu am pus combinati, ce aveam prin casa. Eu nu las sa se prajeasca foarte tare. Imi place ca legumele sa fie putin asa al diente.

 Cand sunt gata legumele, adaugam si puiul rezervat

 si apoi 3 linguri sos Teriyaki sau soia daca nu aveti si gataaa... 
mancarica voastra va fi gata in no time.


Serviti cu orez alb simplu. Foarte, foarte bun!
Giovanna

Thursday, October 13, 2011

Tarta cu prune si nuca

Stiu ca a cam trecut sezonul prunelor, dar am sa postez azi cum fac eu tarta cu prune. Este atat de bunaaa.... am facut-o de atatea ori sezonul acesta, si de fiecare data foarte apreciata de toti cei ce au incercat-o, si nu putini la numar:)

Ingrediente:
  • aluat foietaj
  • prune curatate de samburi si taiate in jumatate
  • zahar brun
  • scortisoara macinata
  • miez de nuca

 Intindeti aluatul de foietaj de cumparat:) in forma de tarta unsa cu unt si presarata cu faina in prealabil, apoi intepati cu furculita din loc in loc aluatul.

 Prunele taiate in jumatate le asezati in tava, presarati peste zahar brun si multa scortisoara macinata. Apoi presarati si miezul de nuca. Combinatia de nuca cu prune este atat de buna...  eu si gemul de prune il fac tot cu nuca. Este extraordinar!

 Din putinul aluat ramas de pe marginile formei de tarta, il framantam, il intindem din nou si taiem din el fasii pentru a acoperi tarta. Punem tarta la cuptor pana vedem ca este rumenita bine.

si apoi savuram minunatia de tarta:)
Pofta buna! Giovanna

Thursday, September 8, 2011

Piept de pui cu chutney de prune

Sursa: Martha Stewart.com

Ingrediente:

  • piept de pui feliat
  • sare si piper
  • ulei de masline
  • o ceapa rosie mica ( eu am avut doar verde alba)
  • 1 ardei uscat cayene, taiat marunt 
  • ~ 1 kg de prune, eu eram in spania si am luat de mai multe feluri
  • 5 linguri zahar brun
  • 2 linguri otet de mere
  • 1 lingurita praf de curry
  • 1/2 lingurita ghimbir pudra
 Sarati si piperati pieptul de pui. Il puneti la prajit in putin ulei de masline si rezervati.

 Pentru chutney: Intr- o tigaie punem la prajit ceapa taiata marunt impreuna cu ardeiul cayenne in putin ulei de masline. Lasam pana se inmoaie putin si apoi adaugam prunele taiate bucati, ghimbirul, zaharul, otetul, curry-ul si putina apa. 

 Dam flacara putin mai tare si lasam sa fiarba pana cand prunele se inmoaie putin iar sosul are o consistenta siropoasa.

Servim pieptul de pui cu chutney peste. 
O mancare bestiala:) noi o sa o repetam des. Ne-a incantat efectiv. 
Sper sa o incercati. Merita!
Giovanna