Pages

Saturday, January 5, 2013

Supa crema de telina cu cimbru si crutoane din bacon uscat


Ingrediente:

 2 folii bacon crud uscat
 1 telina imensa:)
1 ceapa alba mare
cateva ramurele de cimbru
2 frunze de dafin
1 cub concentrat supa de legume
sare si piper
putin ulei de masline
200 ml smantana dulce pt gatit

 1. Intr-o oala punem putin ulei de masline, adaugam o ceapa taiata marisor, 2 frunze de dafin, si cateva ramurele de cimbru. Amestecam de cateva ori si nu lasam sa se prajeasca, doar sa se inmoaie putin ceapa. Apoi adaugam si telina taiata cuburi, amestecam de 2 ori si turnam peste 1 litru si jumatate de apa, la care adaugam 1 cub de concentrat de legume. Lasam sa fiarba.

2.  Intre timp, tapetam tava de cuptor cu hartie de copt, taiem fasiile de bacon in bucati si le rasfiram in tava. O introducem la cuptor fara nici un adaos de grasime si lasam sa se prajeasca.

 3. Cand supa noastra a fiert, scoatem frunzele de dafin si ramurele de cimbru si adaugam 200 ml smantana dulce pt gatit. Mixam supa cu blenderul pana obtinem o crema  dupa care adaugam cateva frunzulite de cimbru. 
Asezonati dupa gust.
Serviti cu crutoane de bacon.



 Absolut fenomenala!!!!!!
Savurati! Giovanna










No comments:

Post a Comment