Pages

Thursday, September 26, 2019

Cartofi dulci cu labneh facut in casa

Labneh este o o branzica cremoasa obtinuta prin strecurarea iaurtului grecesc. Extraordinar de fina si delicioasa si ideala in combinatia de astazi. Extrem de usor de obtinut, cu singura mentiune ca trebuie sa o pregatiti cu o zi inainte.
Pentru asta amestecati 400 gr de iaurt grecesc cu putina sare si coaja rasa de la o lamaie. Puneti amestecul intr-o strecuratoare foarte fina deasupra unui bol si lasati la frigider o zi. 
Cand se va scurge tot zerul din iaurt, va ramane o pasta cremoasa foarte asemanatoare cu cream cheese-ul dar mult mai usoara.

In ziua in care serviti acest fel de mancare,  curatati cartofii dulci, ii  taiati bucati, ii stopiti cu putin ulei de masline, scortisoara si fulgi de chili. Ii bagati la cuptor la o temperatura de 200 gr pana cand vedeti ca sunt rumeniti. 
Cand sunt gata cartofii, taiati marunt un fir de ceapa verde si cateva frunze de patrunjel, apoi faceti platingul. 
Intindeti pe o farfurie 2 linguri de labneh, in mijloc puneti cartofii copti si presarati peste ceapa verde, patrunjel si putin ulei de masline. Puteti presara si cativa fulgi de chili pentru un plus de culoare si picanterie. 

Savurati! Giovanna

No comments:

Post a Comment